APSURD DOBIVA NASTAVAK: Ne možete posjetiti mamu, ali na misu možete – drugi dio! Zna se tko je odobrio propusnicu

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nakon što je Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz Oroslavja u Krapinsko-zagorskoj županiji, uspio dobiti propusnicu za misu u Zagrebu jer je napisao da mu treba duhovni mir te je taj slučaj dospio u medije, o cijelom slučaju je progovorio župan Željko Kolar.

Viktor Šimunić je propusnicu zatražio ponukan slučajem sina njegove 92-godišnje susjede koji nije uspio dobiti propusnicu da iz Zagreba dođe kod majke kod koje inače dolazi svaki dan, piše Jutarnji.

“Zahtjevi koji su došli kroz sustav e-građanin su obrađeni, a paralelno se radi i na rješavanju zahtjeva koji pristižu putem mailova (pristiglo ukupno 7.995) i telefonski, ili pak onih koje ljudi dolaze osobno predati. U ponedjeljak, 22. prosinca na poslovima obrade zahtjeva radila je 21 osoba, dok su u utorak i srijedu taj posao radile ukupno 34 osobe do 20,30 sati od kojih je 10 ostajalo raditi do 23,30 sati – sve s ciljem da čim prije pomognemo građankama i građanima koji trebaju propusnice. Vezano za slučaj g. Šimunića, potvrdu mu je izdala djelatnica koja radi od kuće u samoizolaciji jer boluje od korone. Unatoč tome, ona je izrazila želju da bude na raspolaganju te da barem malo doprinese tome da se smanji ogroman pritisak koji je nastao zbog velikog broja pristiglih zahtjeva, na čemu joj se osobno zahvaljujem. Gospodin Šimunić propusnicu nije zatražio iz stvarne potrebe već samo iz želje da, kako je i sam rekao „dokaže da je cijeli sustav izdavanja propusnica iracionalan i besmislen“, i u trenutku kad je to javno obznanio, propusnica mu je poništena. Unatoč tome, osobno preuzimam odgovornost na sebe za previd koji se dogodio u ovom konkretnom slučaju”, rekao je Kolar.

Komentari