ANDREJ PLENKOVIĆ: ‘Sigurnosna situacija u Hrvatskoj je dobra, ali ojačat ćemo je’

Facebook

Terorizam je kontinuirana prijetnja koja se više ne događa  na rubnim mjestima. 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je sućut obiteljima poginulih te vlastima u Njemačkoj, u povodu sinoćnjeg napada na Božićnom sajmu u Berlinu. Također je izrazio sućut i Vladi Ruske Federacije zbog jučerašnjeg ubojstva veleposlanika Rusije u Ankari.

Ističući kako do kraja treba utvrditi sve okolnosti napada u Berlinu, predsjednik Vlade kazao je da je prijetnja terorizmom kontinuirano na dnevnom redu proteklih godina, čemu svjedoči i niz napada unutar granica Europske unije. Dodao je kako je ono što se dogodilo sinoć u Berlinu vrlo slično nedavnom napadu u Nici.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da je zadaća Vlade konceptom domovinske i nacionalne sigurnosti prije svega jamčiti sigurnost svojim građanima, zbog čega Vlada ide u izradu nove strategije nacionalne sigurnosti te u kvalitetno objedinjavanje svih hrvatskih sigurnosnih službi.

Naglasio je i važnost kvalitetne policijske i obavještajne suradnje s članicama Europske unije i drugim globalnim partnerima, s obzirom da je terorizam kontinuirana prijetnja koja se više ne događa samo na nekim rubnim mjestima, najavivši da će Vlada toj temi posvetiti veliku pozornost.

Upitan o sigurnosnim mjerama uz zelenu granicu, predsjednik Vlade izvijestio je da su one već pojačane te da policija i Ministarstvo unutarnjih poslova vrlo temeljito nadziru hrvatske granice svih ovih proteklih mjeseci.

Predsjednik Vlade kazao je da je sigurnosna situacija u Hrvatskoj dobra.

 


Komentari