Andrej Plenković danas slavi 51. rođendan! Evo kako je proveo dan, dobio je i jednu nagradu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković ovog je četvrtka napunio 51 godinu.

S obzirom na to da je pandemija koronavirusa u jeku, vjerujemo da će poštivati mjere te se odreći velikog rođendanskog tuluma. Što će mu pokloniti najmiliji, teško da ćemo doznati, no jedno priznanje ga je sigurno posebno razveselilo.

Svjetski dan Roma obilježen je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a premijer je na svečanosti dobio nagradu “Kali Sara“.

Savez Roma u Hrvatskoj “Kali Sara” svake godine dodjeljuje nagradu osobama iz javnog, političkog i društvenog života koje su svojim dugogodišnjim radom doprinijele razvoju i poboljšanju položaja romske zajednice u Hrvatskoj, a dobitnik ovogodišnje nagrade, premijer Plenković poručio je da će Vlada nastaviti raditi na osnaživanju položaja Roma.

“Ova nagrada je potvrda rada Vlade u ova dva mandata da vodimo uključivo politiku i da dalje zajednički radimo na osnaživanju položaja Roma u Hrvatskoj te da i to bude doprinos i zalog nastavku zajedničke izgradnje bolje Hrvatske”, istaknuo je Plenković prilikom preuzimanja nagrade te se zahvalio na gesti i čestitao Svjetski dan Roma.

Plenković je rekao i da kada kaže – bolja Hrvatska – misli prije svega na društvo u kojem se svi građani dobro osjećaju, neovisno o podrijetlu, identitetu, uvjerenjima, vjeroispovijesti, boji kože, spola ili bilo koje druge osobine.

“Romi koji su se u Europi nastanili prije 1000 godina, sigurno imaju pravo na to kao i svi drugi europski i hrvatski građani, no, nažalost, to nerijetko još uvijek nije tako i to moramo promijeniti”, poručio je.

“Povijest ne možemo promijeniti, nego samo iskreno žaliti. Danas možemo izgraditi tolerantno društvo i upravo u takvom duhu odgajati mlade generacije”, istaknuo je Plenković.

Komentari