ANA KARAMARKO KUPILA STAN U SRCU ZAGREBA: Platila ga 50 000 eura u gotovini

Facebook/Opium

Ana Karamarko stan u centru Zagreba platila je 50.000 eura u gotovini, piše Nacional.

Navodi se da je stan kupljen od tvrtke Niva inženjering Nikice Valentića 2003. godine, kako je manji dio plaćen kreditom, a veći, gotovinski dio, prikazan kao prihod od nesamostalne djelatnosti.

Ana i Tomislav Karamarko su prema pisanju Nacionala tada bili u vezi, a Karamarko je bio suvlasnik tvrtke Soboli.

Riječ je o jednoipolsobnom stanu u centru Zagreba veličine 40,5 četvornih metara za koji u Karamarkovoj imovinskoj kartici stoji da je stečen kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada i zaduženjem kod banke, ali nije definirano koliko je dio kupljen kreditom, a koliki gotovinom.

Prema Nacionalovoj računici ispada da je kvadrat stana platila 1737 eura dok se tržišna cijena tada kretala između 2800 i 3000 eura. Nikica Vlaentić za Nacional je pak rekao kako je cijena bila u potpunosti komercijalna i uobičajena za tadašnje tržišne uvjete.

Ana Karamarko je u vrijeme kupnje stana imala 28 godina i radila je na poslovima tajnice. Do 2002. godine bila je zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova i to kao tajnica zamjenice Tonina Picule koji je tada bio ministar vanjskih poslova.

Nadalje, Nacional piše i kako je u posjedu ekskluzivnih dokumenata preko koji se vidi da imovinska kartica šefa HDZ-a skriva porijeklo imovine Ane Karamarko.

Afera Konzultantica

Podsjetimo, Nacional je prvi objavio dokumente koji dokazuju da je Petrović preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao je usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko. Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2500 eura mjesečno. Ukupno je isplatio najmanje pola milijuna kuna, objavio je tada Nacional.

Zbog afere Konzultantica povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak u predmetu Karamarka kako bi utvrdilo nalazi li se u sukobu interesa.

Tomislav Karamarko odbio je komentirati aferu, ali je na Facebooku objavio da se izuzeo od sudjelovanja u donošenju bilo kakvih odluka koje se tiču INA-e i MOL-a. Odnos s Josipom Petrovićem opisao je kao prijateljski te rekao da od njega neće okrenuti glavu ako se sretnu na ulici.

>>> ANA KARAMARKO O ‘AFERI DRIMIA’: Znam tko je osoba koja je objavila ugovor!

>>> SVE LJEPŠA LANA KARAMARKO: Neće vjerovati kako danas izgleda najstarija kći šefa HDZ-a (FOTO)

Izvor: index.hr


Komentari