Alvarez i Plenković nakon sastanka: ‘Ne želimo da Agrokor preživi, već i napreduje’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Uz premijera na sastanku su bili prisutni i potpredsjednica Vlade Martina Dalić te šef premijerova kabineta Davor Božinović.

Antonio Alvarez i premijer Andrej Plenković sastali su se u Banskim dvorima nešto iza 20.00 sati. Alvarez je u utorak preuzeo funkciju upravitelja Agrokora.

Dali su i izjave nakon sastanka:

“Alvarez radi na tome kako savjetovati kompaniju kako bi došlo do stjecanja nove likvidnosti i nastavka normalnog funkcioniranja kompanije Agrokor. Iskoristio sam prigodu da objasnim glavne ciljeve i načela zakona koji je u proceduri. Cilj tog zakona je omogućiti stabilizaciju hrvatskog gospodarstva i to na način koji će omogućiti našoj najvećoj kompaniji novo povjerenje.

Naši planovi su vrlo slični savjetima koje Alvarez daje kompaniji”, prokomentirao je Plenković nakon sastanka.

Alvarez je pak izjavio:

“Danas sam dao snagu radnicima Agrokora, susreo sam se s njima kako bi im dao nadu i snagu da nastave dalje. Moj tim je u vezi s dobavljačima, kontaktirali su me direktori najvećih dobavljača, što je vrlo ohrabrujuće. Imao sam vrlo ispunjen dan, razgovarao sam s kreditorima. Premijeru sam objasnio naše aktivnosti i nastojanja i što su moji ciljevi, a to je stabilizacija situacije bez obzira na proces. Želimo da Agrokor ne samo preživi, već i da napreduje.”

Na upit o vjerovnicima i standstill aranžmanu novi upravitelj Agrokora izjavio je:

“U kontaktu smo sa svim vjerovnicima, prije sastanka s premijerom sam dobio ohrabrujuće pismo od ključnog vjerovnika koji je izrazio spremnost na potpunu suradnju”, kazao je Alvarez.

Ustvrdio je i kako je on trenutno glavni odgovorni u Agrokoru, a ne Ivica Todorić. Dodao je i kako je glavni problem gubitak povjerenja te kako je ovo najteža situacija s kojom će se susresti..

Glavni Alvarezov cilj je, kako kaže, da u vrijeme nesigurnosti ostanemo fokusirani i nastavimo raditi.


Komentari