‘Ako nešto organiziramo, bit će to najveći prosvjed u Hrvatskoj’, Bujas o nezadovoljstvu mjerama

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Odluka na sjednici Vlade o produljenju mjera vezane uz ugostiteljske obrte i teretane, razljutila je brojne poduzetnike, a navedeno je u RTL-u Danas komentirao predsjednik Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

Kako Bujas objašnjava, tisuće članova traže jasnu akciju, a slali su i dopise, te prijedloge kako bi došlo do otvaranja, no uzalud. Pritisak na samu Udrugu je velik, a poduzetnici i ugostitelji su revoltirani zbog produljenja strogih mjera. Zbog navedenog mnogi najavljuju tužbe i prosvjed.

“Udruga Glas poduzetnika sigurno neće stajati sa strane nakon ove nonšalantne sjednice vlade gdje je tako izrečen nastavak ovih mjera. Mi smatramo, s obzirom na to da je došlo do pada broja oboljelih, da je cjepivo tu i da je oko 220.000 ljudi preboljelo koronu, da je definitivno došlo vrijeme da nas se pusti da radimo”, rekao je predsjednik Glasa poduzetnika.

Zahtijevaju adekvatnije ekonomske mjere.

“Opcije su jasne. Tužba, prosvjedi i slični, možda kreativniji način građanskog neposluha. Sutra u 9 sati UGP ima jedan svoj mini meeting. Konzultirat ćemo se s partnerskim udrugama”, najavio je, te ustvrdio kako je nelogično da se kava može kupiti u pekari, trgovačkom centru, a kafići je ne mogu prodavati “za van”.

Zbog navedenog se osjeća velika nepravda.

Ja da imam caffe bar, otvorio bih svoj kafić. Ali kao udruga ne možemo na to pozvati jer smo svjesni da to može biti i kazneno djelo, kazne mogu biti do 70.000 kuna. Mi smo legalisti i ako nešto organiziramo, bit će to najveći prosvjed u Hrvatskoj“, ustvrdio je Bujas, zaključivši kako poduzetnici zaslužuju da ih se čuje.


Komentari