Agrokor duguje 4 milijuna kuna državi za najam zemljišta, dužni su i lokalnoj upravi

FOTO: Zagreb.info

Čondić-Galinčić tvrdi da je ovo tek dio isječka cijele problematike najma zemljišta u Agrokoru.

Posebni savjetnik Ante Ramljaka za poljoprivredu Vlado Čondić-Galiničić gostovao je u nedjelju na televiziji N1 te je, između ostalog, govorio o načinu na koji Agrokor upravlja državnim zemljištem koje ima u koncesiji, a za koje postoji dug u iznosu od četiri milijuna kuna.

“Ovo je dio isječka cijele problematike najma zemljišta u Agrokoru. Koncern u četiri temeljne firme raspolaže s 33 tisuće hektara zemljišta. Kad je u pitanju koncesija, Agrokorove kompanije ništa drugačije nisu prošle. Tko raspisuje natječaj, određuje cijenu. To ovisi o lokalnoj upravi. Ugovori su toliko vrijedili. Kad uzmemo koliko Belje na svoje 22 tisuće hektara plaća 550 kuna po hektaru, Agrolaguna skoro 1000 kuna. PIK Vinkovci 900 kuna, a Vupik skoro 1300 kuna.

Država je cijene mijenjala od vremena do vremena i Agrokorove kompanije nisu bile, kao ni drugi, u prilicipregovarati. Ova 4,3 milijuna duga koji su ostali su nastali zbog problema s likvidnošću. Osim ta 4 milijuna ima još duga i lokalnoj upravi od oko 2 milijuna i oni kao i svim dužnicima ulaze u status tražbina i rješavat će se kao i svi drugi”, izjavio je Čondić-Galiničić.

“Ono što bih htio reći jest da Agrokor ne dobiva 150 milijuna kuna poticaja nego 120 milijuna godišnje”, dodao je.


Komentari