AFERE GA STEŽU! Tomislav Ćorić opleo po rektoru Borasu? Evo što mu je poručio

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić užario je društvene mreže napravivši Twitter. Na objavama koje sam napiše potpisuje se svojim inicijalima ‘tć’, što je nije prošlo nezamijećeno među tviterašima koji se itekako dobro šale na ministrov račun.

Čini se da Ćoriću i nije toliko do šale, pa je ovoga puta ozbiljnu kritiku uputio rektoru Damiru Borasu, barem se tako da protumačiti temeljem onoga što je napisao.

“Uloga Sveučilišta u Zagrebu na razvojnom putu naše zemlje značajna je i nezaobilazna, kao i odgovornost koja uz nju ide. S njom se treba znati nositi…(tć)”, napisao je Tomislav Ćorić.

Podsjetimo, zbog rektorovih postupaka ovih dana mnogi negoduju. Njegov način vođenja Sveučilišta u Zagrebu  nimalo ne odgovara brojnim dekanima fakulteta. Tako se uoči Sjednice, 10. veljače čak tridesetak dekana potpisalo za smjenu rektora.

Podsjetimo, brojne afere u proteklih nekoliko tjedana potresle su Sveučilište. Od šokantnih svjedočanstva seksualnog uznemiravanja studentica, neučinkovitosti Sveučilišta po tom pitanju, pa sve do zaštite prorektora Ante Čovića od dolaska u mirovinu, usprkos tomu što je napunio 71 godinu. Rektor se krajem siječnja cijepio protiv koronavirusa iako ga je prebolio u studenom prošle godine, mnoge je neugodno iznenadila. Naime, s obzirom da rektor ima antitijela u idućih nekoliko mjeseci, javnost se pita zašto je on došao na red prije nekoga tko je u ugroženoj skupini i koliko je to “moralno” s njegove strane.


Komentari