A TEK JE SJEO U FOTELJU: Državno odvjetništvo provodi izvide o ministru Paladini

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Iako je prije svega mjesec dana imenovan ministrom graditeljstva i prostornog uređenja, Ivana Paladinu već istražuje Državno odvjetništvo (DORH), doznaje Index.

“Nadležno državno odvjetništvo je, povodom preostalih zaprimljenih kaznenih prijava, zatražilo provođenje izvida koji su u tijeku, a o kojima, sukladno odredbi o tajnosti iz Zakona o kaznenom postupku, ne možemo davati pojedinosti, kao što ne možemo davati informacije ni o sadržaju kaznenih prijava u smislu što je predmet izvida”, odgovorili su iz DORH-a.

Prema saznanjima Indexa, u fokusu predistražnih radnji je sporno stjecanje obveznica Instituta IGH. Iz DORH-a su potvrdili da je točna informacija da su prijave protiv Paladine odbačene u prošlosti, no sada rade novu provjeru.

“S obzirom da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u mogućnosti je odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida povodom pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava) o čemu je obaviješten podnositelj prijava”, navode iz Državnog odvjetništva.

Komentari