SAMOHRANI OTAC OGORČEN: NJegov sin imao je oštećenu osobnu i dobio ogromnu novčanu kaznu!

Slavko Midzor/PIXSELL

Gdje je kraj policijskoj represiji i udaranju po džepovima građana – pitaju se Osječani nakon još jednog slučaja apsurdnog kažnjavanja, ovaj put studenta.

Otac studenta, obratio se redakciji Glasa Slavonije pismom u kojem izražava ogorčenje jer je njegova sina policajac zbog oštećene osobne iskaznice kaznio s čak 3000 kuna.

“U ožujku 2015. godine mog je sina u kampusu legitimirao policajac iz II. policijske postaje i napisao mu kaznu zbog oštećene osobne iskaznice. Pitam se ima li taj policajac djecu. Da ima, vjerojatno ne bi tako postupio i za oštećenu osobnu iskaznicu ispisao kaznu od 3000 kuna, u što nisu uračunati sudski troškovi. Moj je sin redoviti student i nema primanja, no to policajca dakako nije zanimalo, ali ono što me revoltiralo jest činjenica da je tada u Zakonu stajalo da bi, u slučaju da nije imao osobnu iskaznicu, moj sin dobio deset puta manju kaznu, no on to tada nije znao. Da je samo rekao da nema osobnu iskaznicu, izbjegao bi plaćanje 3000 kuna – napisao je D. A. u pismu Glasu Slavonije, dodajući kako je sinova pogreška bila što mu je prešutio cijeli događaj, nakon čega su istekli svi rokovi za žalbu.

Otac je, tvrdi, o svemu doznao kad je sinu prije nekoliko mjeseci otvorio račun u banci zbog najave odlaska u Austriju na studentsku razmjenu. Riječ je o samohranom ocu koji za dva sina prima mjesečnu alimentaciju. Iznos te alimentacije od 1000 kuna Fina je odmah blokirala, a do sada mu je već, kaže D. A., zaplijenila dvije.

“Moj je sin redoviti student i nema primanja, no to policajca dakako nije zanimalo”, kazao je ogorčeni otac.


Komentari