VAŽNA SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE: Bandić odustao od prijedloga, evo o čemu će raspravljati umjesto toga

Zagreb.info

U 9 sati započela je 20. sjednica zagrebačke Gradske skupštine na čijem dnevnom redu se nalazi 9 točaka, od čega su kao najznačajnije točke planirane prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada (s Novskom) te prijedlog o osnivanju društva “Sportski objekti” d.o.o. za obnovu dotrajalih sportskih objekata u Zagrebu.

Na iznenađenje svih, gradonačenik je odmah na početku povukao prijedlog o osnivanju društva “Sportski objekti”.

Ostale točke dnevnog reda su usvojene pa će tako na dnevnom redu između ostalog biti i prijedlog novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Naime, nezaposleni hrvatski branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu imaju mjesečna primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodatci zbog malih iznosa mirovine, kao i novčana pomoći za Uskrs i Božić. Iz tog razloga je skupštinski Odbor za branitelje jednoglasno prihvatio inicijativu branitelja Grada Zagreba i Gradskog ureda za branitelje da se navedenoj kategoriji hrvatskih branitelja isplaćuje po 200 kuna za te blagdane.

Zagrebački gradonačelnik potvrdio je da su pronađeni ostaci jedne osobe na mjestu gdje se izvode radovi za žičaru. Gradski zavod za zaštitu spomenika je obaviješten o svemu, rekao je.


Komentari