Tomašević izrešetao Bandića: ‘Kandidatura Zagreba kraj svih problema za Europski zeleni grad mi izgleda kao šala!’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U Gradskoj je skupštini danas opet burno. Naime, na rasporedu je 27.sjednica Gradskog vijeća, gdje je već na Aktualnom satu došlo do usijanja.

Zastupnici Gradske skupštine gradonačelnika su izrešetali pitanjima, dok je on, na već sada karakterističan način, odgovarao na postavljena pitanja, dajući većinom polovične i sarkastične odgovore na pitanja.

Zastupnik Zlatko Nikolić gradonačelniku je postavio dva pitanja: gdje je zapelo s Imunološkim i što je s izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi, gdje bi se umirovljenicima koji su u blokadi, a imaju primanja veća od 1500kn, omogućilo da primaju mjesečni novčani dodatak. Nikolić pojašnjava da oko Imunološkog zadnje što se pričalo jest bilo u lipnju, a to je izjava Bandića da ima sastanak s Vladom za kojega ne se ne zna da li se dogodio i koji su rezultati tog sastanka.

Bandić je kazao da se nije našao s Vladom te da će sastanak biti u petak. Nikolić ga je zamolio da izvijesti Skupštinu o rezultatima tog sastanka, ako se što dogodilo. 

Zastupnik Tomislav Tomašević postavio je sljedeće pitanje: “Grad Zagreb je osnovao radnu skupinu za kandidaturu Zagreba za 2020. za Europski zeleni grad. Ja bih htio vidjeti želite li takav grad zaista kandidirati za to? U Zagrebu smrdi s Jakuševca, Medvednica je devastirana, imamo malo zelenih površina, sve je puno smeća, zadnji smo u Europi po selektiranju otpada.”

“Vi ste divan čovjek. Kako bi se ja kandidrao da da vas ne konsultiram? Toliko ste temeljiti u svojim pitanjima da ću vam ja to napismeno odgovoriti”, odgovorio je Bandić.

Tomašević je tražio pojašnjenje odgovora: “Ne znam da li vas dobro informiraju, ali to stoji na stranicama grada Zagreba. 14.listopada je rok. Ako se stvarno mislite kandidirati, želim vidjeti kako ćete ispuniti sve indikatore u aplikaciji. Meni ovo izgleda kao šala, da Zagreb sa svim ekološkim problemima bude kandidat za Europski zeleni grad.”

Bandić je odgovorio Tomaševiću: “Meni ovo s vama je šala. Pa zar vi ne vidite da se ja s vama šalim? Sve što sam napravio, je zahvaljujući ovom timu iza mene.”

 


Komentari