Predsjednik skupštine Prgomet najavio: Tek kad ministarstvo graditeljstva suglasnost, GUP dolazi u Skupštinu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) najavio je u srijedu da će izmjene GUP-a staviti na dnevni red Skupštine tek kada se za njega dobije i potrebna suglasnost Ministarstva graditeljstva, neovisno o tome kada će u Saboru biti državni proračun.

“Vijeća gradskih četvrti imaju pravo donijeti neki svoj stav koji nije obvezujući za Skupštinu o bilo čemu, pa tako i o GUP-u”, rekao je Prgomet novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine, upitan kako tumači da većina vijeća gradskih četvrti nije podržala izmjene GUP-a. Ocijenio je kako je najrealnije očekivati da će se o izmjenama GUP-a raspravljati krajem idućeg mjeseca.

“Mi ćemo o GUP-u raspravljati tek kada dođe na dnevni red Skupštine, a on će doći kad dobije sve potrebne suglasnosti. Dok ne dobije suglasnost Ministarstva graditeljstva, koja je još preostala, nećemo o tome raspravljati”, poručio je i dodao da će se stavovi HDZ-a o GUP-u znati tek kada dođe na dnevni red Skupštine.

Odluke o GUP-u i državnom proračunu nisu povezane

 “A kad dođe, onda ćete čuti i naše stavove, amandmane, prijedloge i u konačnici hoćemo li ga prihvatiti ili ne”, istaknuo je i ustvrdio kako ne može povezivati odlučivanje o GUP-u i državnom proračunu. Istaknuo je kako je Skupština neovisno predstavničko tijelo koje će donositi odluke sukladno dogovoru Kluba Milana Bandića i HDZ-a neovisno o tome kada će biti državni proračun.

 Na pitanje znači li to da još ne zna hoće li HDZ podržati GUP, Prgomet je odgovorio da oni imaju odluku Gradskog odbora HDZ-a koji je podržao GUP, ali da će o tome ponovno raspravljati kada dobiju konačnu verziju i suglasnost Ministarstva.

 “Dakle, tu ostaje ta jedna zadrška, ali zasad postoji ta odluka Gradskog odbora. No, o tome ćemo još jedanput raspravljati s obzirom na promjene koje su bile, javnu raspravu koja je provedena u osmom mjesecu i u konačnici ovisno o tome što će Ministarstvo graditeljstva u svojoj odluci napisati”, istaknuo je.


Komentari