Oporbeni skupštinari: Gradonačelnik Bandić nam najavio svoj odvjetnički tim

Damjan Tadic / CROPIX

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić, nakon pitanja gradskih zastupnika Tomislava Tomaševića i Renata Peteka vezanih uz sudske postupke protiv njega, zatražio zaštitu od predsjednika Gradske skupštine, obojica su novinarima rekli kako im je Bandić poručio da će im se javiti njegov odvjetnički tim.

“Znači, ako pitate gradonačelnika da komentira to što se u tajno snimljenom razgovoru u Uskokovoj optužnici spominje njegovo ime vezano za optužnicu za namještanje javne nabave, dobio sam najavu tužbe”, rekao je Tomašević (Zagreb je NAŠ) u stanci skupštinske sjednice.

Podsjetio je kako je prije godinu i pol, kada je na sjednici prvi put spomenuo tu aferu Gradatin i to pitanje postavio gradonačelniku, bio izbačen iz Skupštine. “Sada kada sam opet spomenuo Gradatin vezano za drugi natječaj, dobio sam najavu tužbe gradonačelnika, kao i kolega Petek koji je isto govorio o jednom drugom sudskom postupku”, kazao je.

Istaknuo je kako prema Poslovniku u njegovu pitanju nije bilo ništa na temelju čega bi ga predsjednik Skupštine mogao zaustaviti u postavljanju pitanja, ali da je to frustriralo gradonačelnika.

I Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) je novinarima rekao kako je od Bandića dobio isti odgovor – da će im se javiti njegov odvjetnički tim.

Naglasio je kako je na aktualnom satu samo postavio pitanje temeljem svega što već postoji u spisima, da je na Vrhovnom sudu prihvaćen Uskokov dokaz da je gradonačelnik korisnik nekolicine stanova.

“Predložio sam da on, ukoliko ima utjecaj na te tvrtke, a to su prijateljske tvrtke koje su poslovale s gradom, da ti stanovi uđu u portfelj Grada Zagreba, odnosno možda jedan da se donira i Vladi kako gradonačelnik kao partner premijeru Plenkoviću ne bi morao putem medija kumiti i moliti da dobije priliku raspravljati o nekim važnim točkama”, rekao je.

Tomašević: Bandić želi da stvar bude obrnuta – prvo GUP, pa onda državni proračun

Tomaševića su novinari pitali i kako gleda na namjeru da će se najprije glasati za državni proračun u Saboru, a nakon toga za izmjene GUP-a u Skupštini, na što je odgovorio kako se priča da su HDZ-ovi uvjeti da prvo ide proračun, a onda izmjene GUP-a.

Međutim, kako je čuo, HDZ neće staviti na dnevni red GUP ukoliko ne dođe suglasnost od Ministarstva graditeljstva. “Izgleda da gradonačelnik Bandić želi da stvar bude obrnuta – prvo GUP, pa onda državni proračun”, kaže Tomašević.


Komentari