Oporba je rušenjem kvoruma pokazala da stoji uz građane, Stojak poslao jasnu poruku uoči sutrašnjeg nastavka: ‘Nek’ se skupljaju!’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Oporba u Gradskoj skupštini Grada Zagreba danas je napravila svojevrsni presedan. Naime, nakon što vladajućima nikako argumentima nisu mogli objasniti kako poskupljenje odvoza otpada nije dobra stvar za grad i građane, netom prije glasanja o ovoj točki dnevnog reda srušili su kvorum.

O tome se nakon što je prekinuta sjednica oglasio i zastupnik Tomislav Stojak, koji je objasnio kako je i zašto došlo do rušenja kvoruma te prekida sjednice.

“Pokušali smo skupštinsku većinu argumentima u raspravi uvjeriti da ovakva odluka nema smisla, da jedino što donosi je drastično poskupljenje i novu nepravdu prema građanima Zagreba. Pozvali smo ih da ne žure s ovom odlukom, već da pokušaju osporiti zakonitost uredbe na nacionalnoj razini, kao što su to, radi zaštite svojih građana, već učinili neki drugi gradovi i općine u Hrvatskoj!

Kada niti nakon tri sata argumenti nisu bili učinkoviti, onda smo im srušili kvorum u trenutku kada su željeli izglasati takvu lošu i nepravednu odluku!

Pa nek’ se skupljaju!”, napisao je.

Nastavak sjenice zakazan je za sutra za 9.00 sati.


Komentari