Mikulić za nedostatak kvoruma optužuje SDP – ovog Zvanu Brumnića: ‘Nagovora zastupnike da se ne prijavljuju kako bi ispalo da nisu nazočni’

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u srijedu je za nedostatak kvoruma za nastavak skupštinske sjednice optužio SDP-ovog gradskog zastupnika Zvanu Brumnića.

Sjednica Gradske skupštine je odmah na početku zasjedanja bila prekinuta jer nije bilo kvoruma.

Na pitanje novinara kako to komentira, Mikulić je podsjetio da su gotovi svi gradski zastupnici 26. travnja na 11. sjednici Gradske skupštine odlučili da će nastavak sjednice biti danas, 2. svibnja, u 9 ujutro.

“Ali, vidjeli ste i sami što radi oporba predvođena kolegom Brumnićem. Vjerojatno s obzirom da čovjek više nije tajnik SDP-a ima puno vremena pa ne zna što će i onda ide od zastupnika do zastupnika i nagovora ih da se sa svojim karticama ne prijavljuju u računala, kako bi ispalo da nisu nazočni…To je na dušu njima”, rekao je te upitao hoće li se onda ti gradski zastupnici odreći naknade koju dobivaju za sjednice Skupštine budući da ne žele sudjelovati u radu.

Poručio je da bez obzira na to, pozicija “ima i više od onog minimalnog potrebitog broja ruku”, pa će se sjednica Gradske skupštine sigurno održati.

Komentirajući najvažniju točku dnevnog reda – prijedlog zaključka gradonačelnika Milana Bandića o prihvaćanju Modela strateškog partnerstva za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu između Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske i tvrdnje oporbenih zastupnika, prije svega SDP-a, da nije na jedinicama lokalne i regionalne samouprave da rješavaju pitanje tvrtki koje su od nacionalnog interesa, Mikulić je odvratio protupitanjem – pa zar više treba govoriti što je to Imunološki zavod?

Zastupnici SDP-a, tvrdi Mikulić, ne prepoznaju ništa što je dobro i što je u interesu Republike Hrvatske.

Na tvrdnje da je deficit u gradskom proračunu 385 milijuna kuna, a da se za Imunološki zavod daje 110 milijuna kuna, Mikulić je odgovorio da će se Bandićev prijedlog dopuna odluke o izvršavanju Proračuna Grada Zagreba za 2018. povući s dnevnog reda skupštinske sjednice.

Oni koji su predlagali proračun za 2018. očito nisu predvidjeli dobro neke stvari i zato je tako, rekao je Mikulić.

Upitan hoće li HDZ ući u radnu skupinu za izradu Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba, Mikulić je rekao da će sjesti i razgovarati.

Podsjetio je da su gradski zastupnici HDZ-a ranije, na sjednici 26. travnja, najavili da će biti suzdržani ne bude li Prijedlog plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba povučen s dnevnog rada jer nije dobro iskomuniciran ni s onima koji su potpisali tripartitni sporazum o suradnji (HDZ, Neovisni za Hrvatsku, Bandić Milan 365) niti s građanima Zagreba.

“Sada smo došli u poziciju da svi zajedno možemo sjesti za stol, ponuditi najbolja kvalitetna rješenja za naše sugrađane”, poručio je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

(Hina)


Komentari