Igre bez granica završile potpunim preokretom: Kujundžić postao novi predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini!

Foto: Admir Buljubasic / CROPIX

Zagrebački HDZ od jučer ima novog šefa svojeg Kluba zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Kako doznajemo, jučer je održana sjednica Gradskog odbora, gdje se prvo sastalo Predsjedništvo zagrebačkog HDZ-a, a nakon toga gradski odbor, na kojem su izglasane određene promjene koje se odnose na pozicije njihovih zastupnika u Gradskoj skupštini.

Naime, funkciju predsjednika Kluba zastupnika od jučer će obnašati akademski kipar Ivan Kujundžić, koji je u skupštinu ušao u travnju, umjesto Andrije Mikulića.

Kako doznajemo iz izvora bliskih stranci, tu je funkciju prema nekom načelnom i internom dogovoru gradskih zastupnika trebao preuzeti Mislav Herman, no na sjednici Gradskog odbora na tu je funkciju predložen i Kujundžić, koji je odlukom većine postao novi predsjednik Kluba zastupnika. Kujundžić je u Gradskoj skupštini član odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, odbora za kulturu te odbora za mjesnu samoupravu.

Inače, sve su glasnija šuškanja kako u zagrebačkom HDZ-u nisu baš idilični odnosi, a sve to zbog nadolazećih izbora gdje će se birati nova garnitura na čelnim pozicijama Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba. Navodno će u utrci za predsjednika gradske organizacije biti čak tri osobe: aktualni predsjednik te šef Državnog inspektorata Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet te saborski zastupnik Ivan Čelić.

 


Komentari

loading...