Ekspresno rješavanje točki dnevnog reda: Na skupštini u sat vremena donesen velik broj odluka

Damjan Tadic / CROPIX

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, koja je zbog opširnosti dnevnog reda u srijedu navečer prekinuta, nastavljena je u četvrtak ujutro i gradski zastupnici su u nepunih sat vremena zasjedanja prihvatili već osam točaka dnevnog reda.

Prihvatili su, uz ostalo, prijedlog o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, skulpture, spomen-ploče, sakralna obilježja i umjetničke instalacije te prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma o financiranju sanacije pet klizišta na cesti Bistra – Sljeme i izradi projektne dokumentacije za sanaciju sustava oborinske odvodnje.

U nastavku 28. skupštinske sjednice pred gradskim zastupnicima su i izvješće o radu gradonačelnika Milana Bandića od 1. siječnja do 30. lipnja 2019., te izvješće o stanju imovine grada za 2018. Na dnevnom redu su, među ostalim i poslovna izvješća uprava Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajama, Zagrebačkog inovacijskog centra i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, za prvih šest mjeseci.

Jučer su nakon cjelodnevnog zasjedanje gradski zastupnici “odradili” samo pet točaka dnevnog reda, od njih ukupno 33. Tako su većinom glasova, prihvatili polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu unatoč nizu primjedbi oporbenih zastupnika. Zastupnici su jučer većinom glasova odbacili Strategiju demografskog razvoja Grada Zagreba do 2031., kao i prijedlog Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a kojom se određuje 30. lipanj 2020. kao krajnji rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje novčane pomoći za roditelja odgojitelja.


Komentari