Drago Prgomet ima pakleni plan: Evo što će danas na Skupštini zatražiti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

HDZ-ov predsjednik zagrebačke skupštine Drago Prgomet će tražiti danas na sjednici gradskog odbora HDZ-a da se odmah donese odluka podržava li HDZ Generalni urbanistički plan. N1 piše

kako Prgomet kao šef Skupštine ne kani više odgađati GUP na dnevnom redu gradskog parlamenta. Prgomet i HDZ-ovi zastupnici u Skupštini se nalaze između dvije vatre zbog situacije s GUP-om jer se u gradskom HDZ-u dvoume u vezi s podrškom GUP-u. Prgomet će, zato, danas na sjednici gradskog HDZ-a inzistirati da se razriješi pitanje hoće li HDZ podržati ili odbiti GUP koji je  predložio Milan Bandić.

Gradski HDZ-ovci su godinama premreženi s Milanom Bandićem, no sve više njih želi da se GUP ne podrži te da se prekine suradnja s Bandićem. Do te je odluke došlo nakon što je postalo jasno da se počeo nazirati Bandićev politički pad.

“U zagrebačkom HDZ-u smatraju da će odbijanjem GUP-a i raskidom s Bandićem profitirati, moj je stav da će time samo dati municiju oporbi koja će to komentirati na način da je HDZ priznao kako predloženi GUP nije dobar za Zagreb”, komentirao je jedan zagrebački HDZ-ovac za N1.

Protivnici GUP-a kažu kako je Bandić razlog lošeg rezultata Kolinde Grabar – Kitarović na predsjedničkim izborima u Zagrebu.


Također, dodaju i kako Plenković, ukoliko će inzistirati na daljnjoj suradnji s Bandićem zbog nacionalne koalicije, to morati objasniti na Gradskom odboru.

Tvrde i kako je većina predsjednika područnih odbora kao i Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a protiv GUP-a i nastavka suradnje s Bandićem

Komentari

loading...