DOZNAJEMO POZADINU PRIČE: Evo zašto je Bandić iznenada sazvao novu sjednicu Gradske skupštine u ponedjeljak!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U Gradskoj skupštini Grada Zagreba nešto se čudno događa. Naime, iako je 29.sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba trebala biti posljednja ove godine, gradonačelnik Milan Bandić za ponedjeljak 16.prosinca sazvao je novu, 30. sjednicu, na kojoj će se raspravljati o tri točke dnevnog reda.

Kako doznajemo, na sjednici se trebalo raspravljati samo o jednoj točki, odnosno o usklađivanju statuta zdravstvenih ustanova sa zakonom.

Skupština bi treba usuglasiti statut za sedam ustanova (Davanje suglasnosti na Statut Kliničke bolnice “Sveti Duh”; Davanje suglasnosti na Statut Dječje bolnice Srebrnjak; Davanje suglasnosti na Statut Klinike za psihijatriju Vrapče; Davanje suglasnosti na Statut Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan”; Davanje suglasnosti na Statut Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež; Davanje suglasnosti na Statut Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama te Davanje suglasnosti na Statut Specijalne bolnice za plućne bolesti).

No, osim te točke, skupština će raspravljati i o još dvije točke, koje je oporba na prošloj sjednici po hitnoj proceduri željela uvrstiti u dnevni red, ali im nije prošlo. Ovog puta će to ići po redovnom postupku, pa će tako skupštinari raspravljati i o Prijedlogu zaključka o neprihvatljivom načinu organiziranja Adventa i devastaciji ugleda Grada (čiji je predlagatelj Klub gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika) te o Izvješću gradonačelnika o korištenju javnih površina za manifestacije (čiji je predlagatelj Klub zastupnika lijevog bloka).

Pozadina priče


Poziv na novu sjednicu iznenadio je zastupnike u gradskoj skupštini. Doznajemo da je gradonačelnik Milan Bandić danas bio izuzetno nervozan, a hodnicima je, navodno, odzvanjalo njegovo urlanje.

Što je uzrok Bandićeve nervoze, nije nam poznato, no pozadina iza sazivanja nove sjednice malo nam je poznatija.

Naime, upravno vijeće koje je prije nekoliko danas smijenilo dr. Boru Nogala, ravnatelja bolnice Srebrnjak, zbog “nezakonitog zapošljavanja” i samo je – nezakonito. Vijeće nije formirano po novom zakonu o zdravstvenoj zaštiti pa je njegov rad, tvrde pravnici, nezakonit, a o čemu je u utorak pisao Jutarnji list.

Zbog toga je navodno sazvana sjednica, na kojoj se se moraju uskladiti statuti gore navedenih ustanova, kako bi se, tvrde naši sugovornici, Bandić konačno mogao riješiti doktora Nogala.

Iz drugih pak se izvora doznaje kako se ova sjednica mora održati zbog još jedne važne stvari. Naime, jedan od Bandićevih žetončića, koji je iz SDP-a preletio u Bandićevu stranku, Siniša Varga, trebao bi postati šef nove gradske institucije, tzv. Zdravstvenog holdinga, pa je i zbog toga od izuzetne važnosti da se statuti “popeglaju” čim prije.

Sudeći po svemu, idući tjedan čeka nas još jedan cirkus u Gradskoj skupštini Grada Zagreba…

Komentari

loading...
-->