Bandić nije izdržao pritisak oporbe, sjednica će se ipak održati na jedan novi način

Tomislav Stojak

Pritisak je ipak urodio plodom i sjednica Gradske skupštine 7.5. neće se održati isključivo mailom, već će biti održana kao telekonferencija!”, rekao je na danas održanoj konferenciji za medije Tomislav Stojak, gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a.

“Na taj način, iako ne u potpunosti, ipak ćemo kao gradski zastupnici imati priliku javno iznijeti argumente o neodgovornom i lošem postupanju gradonačelnika u posljednjih 40-ak dana nakon potresa, ali i naše prijedloge za koje smatramo da su izuzetno važni za građane Zagreba i obnovu njihovih kuća i stanova.”

Stojak je podsjetio da je 20 opozicijskih zastupnika za predstojeću sjednicu Skupštine predložilo konkretne četiri točke dnevnog reda koje su usmjerene prema bržoj i kvalitetnijoj obnovi stanova i kuća oštećenih u potresu, ali i normalizaciji života u Zagrebu.

“Ovakvo održavanje sjednice ipak će omogućiti iznošenje konkretnih argumenta i prijedloga, jer briga o našim sugrađanima i njihovim problemima mora biti svima na prvom mjestu. Ali, ovo je i prilika da se javno upozori na ponašanje gradonačelnika koji je svojim postupcima i odnosom prema Zagrepčanima pokazao isključio prijezir i nepoštovanje građana o čijim bi se problemima trebao brinuti! Takva osoba ne može biti gradonačelnik Zagreba!”, izjavio je Tomislav Stojak.

Stojak je na konferenciji za medije još jedanput upozorio na najnoviji nalaz Državne revizije o katastrofalnom poslovanju Grada Zagreba u 2018. godini iz kojeg je i više nego vidljivo loše stanje gradskih financija, te opet zatražio od Zagrebačkog holdinga i Gradskih groblja da hitno ponište cjenik o drastičnom poskupljenju usluga Gradskih groblja!


Komentari