BANDIĆ MIŠIĆU NA SKUPŠTINI: ‘Vi ste kao Boško Buha, napravio sam više projekata nego vi vidjeli pesjih kućica’

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine SDP-ovac Matej Mišić upitao je gradonačelnika Milana Bandića o sljemenskoj žičari. Istaknuo je kako je Grad na natječaju izabrao tvrtku GIP Pionir koja će izgraditi žičaru za 300 milijuna kuna plus PDV.

“To je 10.000 eura po metru. Da usporedimo, žičara u Val-d’Isereu gradila se za 6500 eura po metru, a ona u Švicarskoj za 340 milijuna kuna” poručio je Mišić pa upitao gradonačelnika kako će osigurati sredstva za žičaru “Za 2019. ste osigurali 29 milijuna kuna, a u projekcijama za 2020. još 50 milijuna kuna. To je sve ukupno 79 milijuna kuna. Nemate osigurana sredstva za ovaj projekt.”

“Sad sam došao s bagera, dobio sam dozvolu, presvukao sam se u uredu. Pet sati sam na nogama, stignem ja i to. Vi meni kao Boško Buha. Dobit ćete svi karakteristike i troškove žičare “rekao mu je ne odgovorivši na pitanje gradonačelnik Bandić.

Na to mu je ukazao i Mišić.

“Niste odgovorili. Vi sklapate ugovor za koji imate osigurano 79 milijuna kuna, a koji košta 300 milijuna kuna. Do koje razine neozbiljnosti ste doveli Skupštinu, hoće li biti neko izvanredno stanje ili ćemo se još zaduživati? Koliko god ste imali obećanja, ovo je zaista neozbiljno” ponovno je zaključio Mišić.

Bandić mu je odgovorio u svom stilu.

“Ja ništa ne umem da kažem osim živio Boško Buha. 19 godina sam u Zagrebu napravio više projekata nego li ste vi vidjeli pesjih kućica” odgovorio mu je gradonačelnik.


Komentari