Bandić ipak ne ukida financiranje političkih stranaka: Samo na njegovu stranku otić će nešto manje od pola milijuna kuna!

Foto: Facebook/Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba

Portal Dnevno.hr došao je u posjed prijedloga četiriju odluka koje bi na sljedećoj sjednici trebala usvojiti zagrebačka Gradska skupština.

Riječ je o sljedećim dokumentima:

1) Odluka o dopuni Odluke o plaći odnosno naknadi za rad i drugim pravima predsjednika i potpredsjednika Gradske skupština Grada Zagreba.

2) Odluka o izmjenama Odluke o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i gradskih zastupnica/zastupnika

3) Odluka o dopuni Odluke o naknadama gradskim zastupnicima u gradskoj skupštini Grada Zagreba i članovima njezinih radnih tijela

4) Odluka o dopuni Odluke o naknadi predsjednicima i članovima tijela upravljanja javnih ustanova kojih je osnivač Grad Zagreb i ustanova nad kojima je Grad Zagreb preuzeo obavljanje osnivačkih prava, koje imenuje Gradska skupština.

Ovi prijedlozi još nisu postavljeni na službenim stranicama Gradske skupštine. Iz njih je vidljivo da gradonačelnik Milan Bandić nema namjeru ukinuti sredstva političkim strankama, koje se financiraju novcem građana, nego ih samo smanjiti. Grad zagreb pogođen je dvostrukom krizom – epidemijom Covida-19 i posljedicama jakog potresa koji je pogodio hrvatsku prijestolnicu u ožujku.

Podsjetimo, u ponedjeljak je raspušten Hrvatski sabor unatoč protivljenju zagrebačkih aktivista koji su na Markovu trgu tražili da se ta odluka odgodi dok se ne usvoji zakon kojim će se regulirati obnova Zagreba i pomoć stradalnicima u potresu.

Očito, predizborna kampanja se zahuktava, iako još nije službeno započela pa se dade pretpostaviti da je Bandić procijenio kako mu se više isplati snositi kritike zbog ovih odluka nego ostati bez prijeko potrebnog novca za plakate, spotove i druge oblike kampanje.

 


Komentari