Zagrebački zoološki vrt pripremio poseban program za klince: Najzanimljivije događa se na Uskrsni ponedjeljak

Lemuri u Zoološkom vrtu (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Zagrebački Zoološki vrt i ove godine u sklopu svog tradicionalnog programa “Zekanje u Zoo vrtu” na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja organizira edukativne i zabavne sadržaje za djecu i članove njihovih obitelji. Sve će započeti podjelom pisanica stanarima ZOO-a.

Podjela pisanica počinje u 10 sati, a okupljanje sudionika je pokraj nastambe afričkih lavova, odakle se kreće dalje u obilazak Vrta. Zaustavljat će se ispred nastambi smeđih medvjeda, lemura, merkata, čimpanzi, nosatih rakuna i kapucina.

Neke će životinje dobiti kuhana jaja, neke kaširana punjena poslasticama, a neke i jedna i druga. Budući da se pisanice poslužuju životinjama, bojene su prirodnim bojama, poručuju iz ZOO-a.

@zagrebinfo

Jesu li zoološki vrtovi pozitivni ili negativni? 🐼 #zagrebinfo #zagreb #zoološki #zoo #good #bad #animals #fy #fyp #viral #tiktok #viraltiktok #voxpopuli

♬ original sound – zagreb.info

Izložba fotografija

Od 11 do 15 sati posjetitelji se u Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske koji je smješten nasuprot nastambe smeđih medvjeda, mogu uključiti u edukativni program Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Tamo će biti postavljena izložba fotografija proljetnica, a govorit će se i o pticama selicama koje se u naše krajeve vraćaju tijekom proljeća. Najmlađi će moći zaigrati zabavnu edukativnu igru. Na Zekanju u Zoo vrtu gostovat će ZekoEko, program u organizaciji portala Wish i Wish mama koji će trajati dva dana.

Uz Uskrsni ponedjeljak obuhvatit će i utorak 2. travnja. Oba dana djecu i njihove roditelje od 11 do 17 sati očekuju mnogobrojne aktivnosti koje promiču zaštitu prirode. Djeca će se moći uključiti u kreativne radionice i mala sportska natjecanja, slušati poučne priče te gledati zanimljive predstave. Od Uskrsa do kraja travnja Zoološki je vrt Grada Zagreba otvoren svakodnevno od 9 do 19 sati, a ulazak u Vrt moguć je do 18 sati kada se zatvaraju blagajne.

Razmišljate gdje na putovanje: Iz Zagreba krenule nove linije prema svjetskim destinacijama


Komentari