Udruga Smiješak za sve slavi deseti rođendan: Nastupit će poznati zagrebački kvartet

Udruga ''Smiješak za sve'' slavi deseti rođendna (FOTO: Smiješak za sve)

Udruga Smiješak za sve obilježit će deseti rođendan poklanjajući, kao i uvijek, osmijeh drugima. Tim povodom organizirat će božićni koncert Kvarteta Rucner u Kliničkom bolničkom centru Zagreb i predstavu Basne za nas u Dječjoj bolnici Srebrnjak i Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Osim rođendanske proslave, Udruga će i ove godine provesti humanitarnu akciju ”I oni zavrjeđuju Božić” te darovati beskućnike.

Udruga ”Smiješak za sve” provodi akciju za beskućnike (Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX)

Božićni koncert Kvateta Rucner

Prvi u nizu slavljeničkih događanja je božićni koncert Kvarteta Rucner koji će se održati 18. prosinca u 14 sati u KBC Zagreb na Rebru. Volonteri Smiješka za sve pomoći će pacijentima da se spuste u predvorje i uživaju u glazbi te ih kasnije otpratiti do njihovih postelja.

Tri dana kasnije, 21. prosinca u 11 sati volonterka Smiješka i glumica Anja Đurinović sa svojim će kolegom Hrvojem Zalarom u Dječjoj bolnici Srebrnjak izvesti predstavu Basne za nas, a taj će mali spektakl za djecu ponoviti 2. siječnja u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

„Bit će to naš način da proslavimo deset godina rada Udruge za promicanje potreba djece, mladih i odraslih osoba s posebnim potrebama Smiješak za sve, čiji volonteri neumorno i svakodnevno poklanjaju svoje vrijeme i ljubav drugima“, rekla je Marijana Jergović, predsjednica Smiješka za sve.


Unutar proslave nastupit će gudački kvartet Rucner (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Dolaze djeci u bolnicu čitati priče

Volonteri te udruge poznati i kao tete i stričeki pričalice svake večeri 365 dana u godini u sklopu projekta Laku noć, pričoljupci! dolaze djeci u bolnicu čitati priče. Volonteri svojim pričama unose radost u Klinički bolnički centar Zagreb-Rebro, Dječju bolnicu Srebrnjak, Kliniku za dječje bolesti Zagreb-Klaićeva, Klinički bolnički centar Sestre Milosrdnice i Opću bolnicu Dr. Ivo Pedišić u Sisku.

„U desetoj godini rada nastavit ćemo svake večeri obilaziti pet bolnica, svake večeri osiguramo da 11 naših volontera posjeti dječje odjele“, istaknula je Jergović.

„Smiješkovih 180 volontera radi bez ijednog eura, Udruga funkcionira bez aplikacija na natječaje i bez svog prostora pokazujući da je entuzijazam uvijek vrijedniji od novca. Zahvaljujem svim volonterima koji su sve ove godine držali Smiješak te 28 design studio koji nam je napravio vizual za desetu obljetnicu“, dodala je.

‘I oni zavrjeđuju Božić’

Udruga će osim rođendanskih svečanosti i ove godine provesti humanitarnu akciju ”I oni zavrjeđuju Božić” u kojoj će darovati beskućnike.

Studenti pokazali veliko srce: Humanitarnom akcijom prikupljaju sredstva za zagrebačku bolnicu

Zajedno sa zaposlenicima savjetodavne kuće Deloitte i softverske tvrtke GlobalLogic, volonteri će ispeći i podijeliti 250 paketa kolača – 70 će ih otići u Dom Nade, a 180 će udruga Savao podijeliti beskućnicima 19. prosinca na Glavnom kolodvoru.

Pripremit će i deset velikih paketa kolača za konzumiranje u dnevnom boravku za beskućnike u Domu Nade. Uz kolače, u božićnoj se akciji prikuplja i novac za nove vreće za spavanje budući da su iz udruga za beskućnike kazali kako im je u ovom trenutku to najpotrebnije.

Povijest udruge

Podsjetimo, neprofitna udruga „Smiješak za sve“ djeluje od 2013. godine, a s provođenjem projekata započeli su početkom 2014. godine.

”Želimo pružiti emocionalnu i duhovnu potporu najranjivijim skupinama društva kroz druženje uz knjigu, šetnju i druženje. Time se ne popularizira samo ljubav prema čitanju i književnosti, već se i simulira ugodna atmosfera ognjišta što pridonosi stvaranju osjećaja sigurnosti, društvene prihvaćenosti, opuštenosti i optimizma u životno teškim trenutcima.

Cilj aktivnosti udruge jest osvijestiti važnost volontiranja i potaknuti što više ljudi i korporacija da se uključe u volonterske programe.

U tu svrhu Udruga sudjeluje u raznim prigodnim programima u obrazovnim ustanovama, kulturnim i državnim institucijama te tvrtkama iz privatnog i javnog sektora”, pojašnjavaju.


Komentari