Odlične vijesti za sve ljubitelje jazz glazbe: ‘Dimit će se i prašiti od sjajnih koncerata’

Večer jazza u Tvornici kulture (Foto: JazzHR)

U zagrebačkoj Tvornici kulture tri večeri za redom održat će se nastupi poznatih svjetskih glazbenika. Radi se o JazzHR Festivalu, na kojem će se od 8. do 10. svibnja održati niz koncerata.

Festival u srijedu, 8. svibnja otvara Big Band KK – Krško pod vodstvom Aleša Suše. Radi se o uspješnim slovenskim jazzerima koji će u Zagrebu odati počast hrvatskoj jazz legendi Silviju Glojnariću i predstaviti njegov novi album.

U četvrtak, 9. svibnja, festival otvaraju Aldo Fosko Collective. Riječ je o autorskom projektu klarinetista, pijanista, skladatelja i muzikologa Alda Foška. Članovi dolaze iz Istre i Kvarnera, a na JazzHR-u predstavljaju glazbu s prvog albuma.

Večer jazza u Tvornici kulture (Foto: JazzHR)

Nova i uzbudljiva glazba

Organizatori najavljuju da posjetitelji mogu očekivati mnoštvo nove i uzbudljive glazbe. Prvi put u Zagreb stiže i Camille Bertault! “Novi glas jazza” (Vanity Fair), francuska vokalistica u pratnji kvinteta koja će predstaviti glazbu sa svog petog albuma. Nastup će održati u petak, 10. svibnja.

Također, nastupit će i Zmaj Orko Star kojeg čine gitarist Zoran Majstorović (Zmaj), bubnjar Borko Rupena (Orko) i klavijaturist Toni Starešinić (Star). Na JazzHR-u izvode materijal s posljednjeg albuma Escape.

Završetak festivala rezerviran je za Žana Tetičkoviča i njegov autorski projekt The Port of Life III – From Where to Forever. Radi se o cijenjenom slovenskom bubnjaru i autoru koji će na pozornici Tvornice kulture okupiti 11 vrhunskih glazbenika.


Hit koji je zaludio Zagrepčane: Ovo je predstava koja će se u petak izvesti po stoti put

Umjetnička ravnateljica JazzHR-a Lana Janjanin poručila je da je s novim izdanjem festivala JazzHR ponovno u Tvornici kulture. “Zato slobodno možemo reći kako Tvornicu kulture od 8. do 10. svibnja opet pretvaramo u Tvornicu jazza u kojoj će se tri večeri zaredom doista ‘i dimiti i prašiti’ od sjajnih koncerata i vrhunske glazbe”, navodi ravnateljica.


Komentari