NJIHOVA GLAZBA ODVEST ĆE VAS NA AZURNU OBALU: U dvorište ALU stiže hvaljeni dvojac, evo kako do karata!

Foto: Instagram

Akustično-elektronski dvojac marisol na prvom koncertu uživo s bendom predstavit će hvaljeni prvijenac “Žene mape”, u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u četvrtak 23. rujna.

Za ovu prigodu dvojac postaje petorka. Uz Erola i Josipu zasvirat će Jerko Jurin na bubnju, Marino Vinja na basu i synthevima, a kao prateći vokal pridružuje se Katarina Matković. Marisol poziva na audio-vizualno-gustativni dašak ljeta i njegov ispraćaj uz odjeke mango popa.

Uz hvaljeni najavni singl “Kontrol Frik” kojim su predstavili svoj žanr, kao i “Pasivna agresija” i “Trio De Janeiro” bilo je jasno da Marisol na prvijencu “Žene mape” donosi nešto svježe i ukusno, što potvrđuje i kritika. Nazivajući ga najboljim ovoljetnim domaćim soundtrackom, Hrvoje Horvat uspoređuje glazbu s onom iz filmova iz 70-ih kada se kabrioletom vozite po Azurnoj obali.

“Odlično pogođen sezonski ugođaj “vrućine s upaljenim mozgom” koji budi razne asocijacije i dvojbe u tekstovima pjesama, protkan inteligentnim pričama i dilemama koje govore o iskustvima odraslih ljudi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by marisol (@marisol.mango)

Vedran Harča album opisuje kao kompleksan, skuliran i melankoličan križanac akustičnih balada, bossanove iznikle iz vrta Bebel Gilberto, easy listening jazza, europskog popa prve polovice 60-ih i elektronike na granici synth-popa i Cafe del Mar kompilacija.

“Glazba koja je mogla nastati bilo kad. Taj bezvremenski feel nije samo najveća vrlina Marisola, već i nešto što je u popu najteže postići.”

Marinko Krmpotić hvali kombinaciju akustike i elektroničkog zvukovlja govoreći da je album za publiku sklonu odmoru i tihom uživanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by marisol (@marisol.mango)

Marisol su sami autori glazbe i stihova, aranžmane i produkciju su radili s producentom Marijem Krnićem, a album je objavljen za LAA. „Žene mape“ dostupan je na brojnim streaming i download platformama, a zagrebačka promocija albuma prilika je za čuti marisol u punom sastavu s bendom.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 2. rujna od 10:00, po cijeni od 70 kn. Na dan koncerta, cijena će iznositi 90 kn. Dostupne su na svim Eventimovim fizičkim prodajnim mjestima i online.


Komentari