Najljepša priča stiže na daske Zagrebačkog kazališta lutaka: Pustite da vas odvede u svijet mašte

Predstava Petar Pan (Foto: Ines Novković)

Zagrebačko kazalište lutaka s veseljem najavljuje novu premijeru: Petar Pan J.M.Barrieja u režiji Zorana Mužića. Premijera će se održati u petak, 1. ožujka 2024. u 19 sati, dok je pretpremijera na rasporedu 29. veljače 2024. u 18 sati, a prve izvedbe u slobodnoj prodaji 2. ožujka u 11 i 18 te 3. ožujka u 11 sati.

Predstava Petar Pan (Foto: Ines Novković)

U doba kada digitalni sadržaji i virtualna stvarnost sve više uvlače djecu u svoje zavodljive svjetove, bajka o Petru Panu jednako je relevantna kao kada je napisana u 19. stoljeću.

Prizvana zvukom Panovih svirala, djeca obitelji Darling opčinjeno će odletjeti kroz prozor svoje spavaće sobe, željna pustolovina i čudesa, ali i blaženo nesvjesna boli i brige koju će time zadati svojim roditeljima.

Spektakl za Dan žena: Legendarni Željko Bebek stiže u Dugo Selo, evo kako do ulaznica

No kao što roditelji vrlo dobro znaju, djecu je potrebno pustiti da lete, ali i ostaviti za njih uvijek otvoren prozor da se vrate kada požele. U svijetu Petra Pana ništa nije nemoguće i samo je mašta granica. Prostor i vrijeme ondje ništa ne znače, a Pan dirigira pustolovinama neopterećen obvezama, starenjem i smrtnošću.

Predstava Petar Pan (Foto: Ines Novković)

Zavodljiv je to svijet i u njemu je lako zaglibjeti te zaboraviti kako je nužno ostati usidren u
stvarnosti, premda je ona katkad naporna sa svojim silnim zahtjevima i dužnostima.

J. M. Barrie ovom nas pričom potiče na razmišljanje o ravnoteži između sanjarenja i suočavanja s izazovima stvarnoga svijeta te upozorava da se na Panov zov treba odazvati s oprezom.

Redatelj je Zoran Mužić, autorica dramatizacije Petra Mrduljaš, kreatorica lutaka,
scenografije i kostima Neda Vuković, skladatelj Nenad Brkić, a oblikovatelj svjetla Dražen Dundović.

U predstavi glume Željko Šestić, Jadran Grubišić, Marina Kostelac, Ana Herceg, Marta Bolfan Ugljen, Matilda Sorić, Dinka Vuković i Ana-Marija Percaić. 


Komentari