PRVI ‘VINTAGE ZAGREB FESTIVAL’: Vratite se u razdoblje 40-ih, 50-ih i 60-ih godina

Facebook

Zaljubljenici u retro kulturu doživjeti će pravu renesansu i to već početkom rujna.

Od 5. do 19. rujna, u centru naše metropole, u Cesarčevoj ulici, predstaviti će se prvi “Vintage Zagreb festival”. Jedinstven “miks” kulture 1940-ih, 50-ih i 60-ih, perioda bogatih odličnom glazbom, modom, filmom, umjetnošću, plesom i dizajnom. Zagreb ide u korak sa gradovima diljem Europe i svijeta koji također organiziraju slične festivale.

Svi posjetioci će moći vidjeti izložbe starih automobila i motora, kao i ručno izrađene bicikle iz SentiMental Bikesa, kupiti starine ili pak koristiti usluge retro brijačnice čiji će brijači tijekom festivala dočarati stari zagrebački zanat brijanja britvom. Održavat će se i modne revije na kojima će naši dizajneri predstaviti kreacije inspirirane modom 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a na festivalu će se moći razgledati, kao i kupiti i originalni retro namještaj, piše Büro 24/7 .

Facebook
Facebook

Da bi se glavni grad glazbeno vratio u prošlost angažirani su domaći retro bendovi i DJ-evi među kojima su B and the Bops, Swingersi, DJ Gogo, DJ Robert Mareković, DJ Bronco te Johnny and his Rockin’ Tunes, a posjetitelji se mogu zabaviti i na hula hoop natjecanju, slikati se u photo boothu ili pak isprobati razne delicije u gastro kutku.

1377146_868429776529486_786363753781648206_n

Posjetitelje Vintage Zagreb festivala očekuje bogat program i razne zanimljivosti iz zabavnog svijeta vintage kulture što će razveseliti sve ljubitelje prošlih, pomalo zaboravljenih, no prekrasnih vremena.


Komentari