Glavna zvijezda je 10-metarska ljepotica: Najpopularniji hrvatski boat show ponovno na Velesajmu

Otvaranje 30. Sajma nautike (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Sajam Nautika u 31. izdanju na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 14. do 18. veljače predstavit će nautičke trendove, proizvode i opremu te mnoga plovila, među kojima i 22 premijere, većinom jahti, a u istom terminu na ZV-u su i Dani lova i ribolova, najavili su u ponedjeljak na ZV-u.

Poznati bend iz osamdesetih stiže u Tvornicu: ‘Dođite da ponovno promuknemo zajedno’

“Sajam nautike najveći je poslovni nautički sajam u Hrvatskoj, jedini u kontinentalnom dijelu zemlje i jedan od najposjećenijih na ZV-u, kojim i počinjemo sajamsku godinu.

Održava se i sajam Dani lova i ribolova, a zajedno će okupiti oko 350 izlagača iz 37 zemalja u osam paviljona, od koji sedam za nautiku. Očekujemo više od 25 tisuća posjetitelja”, rekla je na konferenciji za novinare direktorica ZV-a Renata Suša.

10-metarska jahta

Oba sajma su namijenjena i poslovnoj i široj publici, koja će na sajmu Nautika moći vidjeti 200 raznih plovila (jahti, jedrilica, kajaka, čamaca i druga), od kojih se 22 premijerno predstavljaju domaćem tržištu, a među njima je 19 hrvatskih premijera, jedna svjetska i dvije europske, najavila je Suša.


Svjetsku premijeru imat će 10-metarska motorna jahta Leidi 990. I ove će se godine na sajmu naći i hrvatski brodograditelji u, kako je dodala, punom sastavu, te će kao i drugi sudjelovati i na popratnim stručnim skupovima o sigurnosti plovidbe, ulozi skipera, ženama u nautici i drugima.

Sajam nautike 2023. (Foto: Ivana Nobilo/CROPIX)

Šesti sajam Dani Lova i ribolova se održava u suradnji s Hrvatskim lovačkim i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom, ispred kojih je Hrvoje Kukas najavio 48 izlagača iz sedam zemalja: Među njima, po prvi puta će nastupiti trgovci oružjem, streljivom i optikom za lov i ribolov.

Za publiku su pripremljena i razna događanja i izložbe, od gastro showa do revije pasa, prezentacije sokolarstva i izložbi preparirane divljači, riba i gljiva.

Naglasak na zaštiti divljači

“Na stručnim panelima naglasak ove godine stavljamo na zaštiti divljači od naleta automobila, kojih je lani bilo oko 5.000. To želimo smanjiti u suradnji s MUP-om i drugim službama”, kazao je Kukas.

U Arenu Zagreb stiže kralj domaće zabavne glazbe: ‘Svi koji dođu sigurno će biti zadovoljni’

Cijena dnevnih ulaznica za sajmove se nisu mijenjale i ostaju pet eura, a za učenike, studente i umirovljenike tri eura.

Pokrovitelji sajmova su uz lovačke i ribolovne saveze i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Grad Zagreb ispred čijeg je Sektor za gospodarstvo, poduzetništvo, turizam i investicije Nera Pavić čestitala ZV-u na dugoj, 30-ogodišnjoj tradiciji sajma Nautika te Danima lova.


Komentari