(FOTO) MEĐUNARODNI SAJAM STIŽE U ARENU! Organizatori su odlučili uključiti i posjetitelje, evo kako možete sudjelovati

Foto: Promo

Deseti međunarodni sajam turizma PLACE2GO održat će se u Areni Zagreb od 24. do 26. ožujka. Uz turističke trendove, predstaviti će brojne domaće i međunarodne destinacije.

Uz domaće i regionalne izlagače, posjetitelji će imati priliku upoznati se s egzotičnom Malezijom i novootkrivenom destinacijom Albanijom, ratom pogođenom Ukrajinom, a posebna pažnja bit će posvećena Alžiru, koji je ujedno i zemlja partner jubilarnog izdanja sajma.

Foto: Promo

“Nedavno smo posjetili Alžir i oduševili se tom zemljom punom iznenađenja. Prirodne ljepote poput zalaska sunca na dinama, spoj Sahare i plavog Mediterana, lokaliteti pod zaštitom UNESCO-a koji pričaju oduševljavajuće povijesne priče, svježe datulje i generalno okusi, gostoljubivost Alžiraca… Sve nas je to nagnalo da ovu predivnu zemlju predstavimo Hrvatima koji posjetom Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO mogu doživjeti saharsku pustinju i život u šatoru jer nas upravo to, uz ručne radove, nošnje, glazbu i hranu, očekuje u Zagrebu”, govori Damjana Domanovac, organizatorica sajma turizma i magazina PLACE2GO.

Panel o umjetnoj inteligenciji

“Put oko svijeta u 3 dana” ugostit će više od 200 izlagača iz 20-ak zemalja iz različitih područja turizma. Prvi dan sajma rezerviran je za poslovne posjetitelje i aktualne trendove u turizmu.

Sveopća prisutnost umjetne inteligencije potaknula je organizatore da u panele uključe i predavanja na temu AI-ja u turizmu, u kojemu posebno doprinosi personalizaciji ponude analizom trendova i potrošačkih navika, dajući profesionalcima jasnu povratnu informaciju o njihovoj uslužnoj djelatnosti. AI već preuzima ulogu agenata – rezervira letove i smještaje, pametno rukuje prtljagom i mapira prostore.


Foto: Promo

Uz umjetnu inteligenciju, PLACE2GO sajam turizma posvetit će se i grani nautičkog turizma po kojoj je upravo Hrvatska najveća u svijetu. Zahvaljujući brojnim otocima i čistoći mora, Hrvatska je prepoznala svoj potencijal i osigurala najveći broj plovila na globalnoj razini, s ciljem produljivanja turističke sezone na Jadranu.

Sva putovanja Andreje i Kristijana Iličića

Tijekom vikenda sajam će biti okrenut ljubiteljima putovanja i onima koji će to tek postati. Običaje, okuse, nošnje, kulturu svijeta osim iz perspektive izlagača, posjetiteljima će predstaviti i panelisti tijekom vikenda.

Andrea Trgovčević Iličić, jedna od najpoznatijih domaćih travel influencerica otkrit će kako se stvorila ljubav prema putovanjima te podijeliti trikove kako izabrati destinaciju, rezervirati let i smještaj, pripremiti se za put, a priključit će joj se i suprug Kristijan Iličić, čovjek koji je proputovao više od 170 država svijeta. Savjete o avionskim kartama, putopisima, snimanju najboljih fotografija i kreiranju sadržaja udijelit će čuveni Putoholičari, dok će nositelj titule “Najbolji profesor na svijetu” Dejan Nemčić zajedno s “najboljim gastro blogerom među profesorima” Ribafishom otkriti kako se svijet interaktivno može otkrivati i iz školskih klupa.

Vaša fotografija može postati dio sajma PLACE2GO

Po prvi put, organizatori su u postav odlučili uključiti i posjetitelje, koji će od 4. do 24. ožujka u sklopu nagradnog natječaja moći poslati svoje fotografije Hrvatske. Publika će za svoje favorite imati priliku glasati putem PLACE2GO društvenih mreža, a 20 najboljih fotografija koje će krasiti ekrane na sajmu bit će izabrane u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Prve tri fotografije bit će nagrađene vrijednim nagradama.

PLACE2GO, vodeći turistički sajam u regiji, tijekom deset godina ugostio je više od 113 500
posjetitelja, a na sajmu je dosad sudjelovalo oko 700 izlagača iz 38 država te više od 40 sponzora. Generalni sponzor ovogodišnjeg izdanja je Turkish Airlines. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


Komentari