Fešta uz koncerte u Samoboru: Zadnji vikend vikend za fašničke spelancije

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nova doza veselja i zabave pod maskama slijedi dolazećeg vikenda na 194. Samoborskom fašniku. Fašničke splenacije u Samoboru nastavljaju se u petak, 21. veljače i to izborom najboljih pojedinačnih i skupnih maski, a potom od 20 sati uz koncert grupe Magazin.

Svi koji žele sudjelovati u izboru najboljih maski trebaju u 19 sati doći kod glavne fašničke pozornice na Trgu fašničkih velikana. Poželjno je držati se teme Fašnika, a to je ove godine “Od bedaka do superjunaka”, a ocjenjuje se originalnost kostima, kreativnost, duhovitost i način prezentacije. Maksimalno trajanje nastupa pojedinačnih maski je 5 minuta, a skupnih 10 minuta. Najbolje maske ulaze u finalni izbor na pokladni utorak, 25. veljače, a nagrade su novčane, putovanja po izboru te poklon bonovi raznih sponzora.

Nagrađivat će se po tri maske u pojedinačnoj, skupnoj i obiteljskoj konkurenciji. Najbolje obiteljske maske birat će se u subotu i u nedjelju od 13 sati i 30 minuta.

U subotu, 22. veljače na  194. Samoboski fašnik dolazi Opća opasnost, u nedjelju, 23. veljače TS Garavi dok će na velikoj završnici Samoborskog fašnika, na pokladni utorak, 25. veljače, koncert održati Jelena Rozga.

Subotnji program na Trgu fašničkih velikana počinje u 11 sati dječjim fašnikom tijekom kojeg će se na glavnoj fašničkoj pozornici predstaviti dječji zborovi, djeca iz vrtića i plesne skupine. Nastupaju: DV Tintilinić, DZ bajka, DV Smkvica, DZ zagrebački anđeli, PK Point, DZ Zagrepčanke i dečki, ŠPK Samobor, DZ Kikići i Genijalci.

Subota poslijepodne, od 18 sati, rezervirana je za brojne gostujuće skupine koja će se također predstaviti fašničkom puku, a ovaj put dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

U subotu će se održati i  Srakotrk – tradicionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju za djecu koja uz pomoć karte pronalaze kontrolne točke po gradu.

Posebno će veselo i šareno biti u nedjelju na dječjem fašniku za kojeg se marljivo spremaju brojni učenici s 30 maskiranih skupina iz svih pet samoborskih osnovnih škola. Svoje kostime i koreografije pokazat će od 11 sati kada će prodefilirati Trgom fašničkih velikana i glavnom fašničkom pozornicom.

Sa svojim alegorijskim kolima i satirično-humorističnim nastupima u nedjelju poslijepodne, od 15 sati i 30 minuta, predstavit će se mjesni odbori Celine i Rude te Gradska četvrt Južno naselje.

Zabavni program za djecu tijekom oba dana vikenda održava se na Trgu srakinih mališana u maloj dvorani Galerije Prica gdje od 10 do 17 sati djeca mogu uživati u predstavama, radionicama, žongliranju i cirkusiranju, zabavi uz ekipu iz ZOO Zagreb, a predstavljen će biti i strip “1573” Nika Titanika.

Na Art ledini iza kina, oda dana vikenda, održavaju se od 10 do 17 sati radionice izrade grafita kao i radionice  breakdanca.

I samoborski Centar za mlade – Bunker pridružuje se fašničkim spleancijama. Mladi iz Bunkera ispred samoborskog kina priređuju DISKO zonu. U petak, 21. veljače od 22 pa do 2 sata house glazbu će puštati DJ YAKKA i DJ HOOKS , a u subotu, 22. veljače moći će se uživati uz hitove disca, funka, hip-hopa, popa, treša i svega ostaloga i to uz DJ-eve  SAŠU BARTHEZZA i POPOVA.

U Bunkeru će se u subotu, 22. veljače, održati festival  “Kay Boo Too”. Na festivalu će mladi kreativci sjediniti svoje glazbene, plesne, akrobatske i ostale kreativne vještine te na taj način prirediti potpuno novo i jedinstveno iskustvo.  Nastupaju: Alice in WonderBand, Acid Carrots, OTO projekt, Superjunaci i Ogenj. Ulaz na ovaj festival je slobodan, a “Kay Boo Too” održava se pod okriljem neprofitabilne udruge “IGGUANNA” iz Svetog Martina pod Okićem.

Ulaz na sva fašnička događanja  je besplatan, a jedino što se očekuje od posjetitelja je da se maskiraju i prepuste novoj dozi zabave i veselja na 194. Samoborskom fašniku! I ne zaboravite: Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik!

Sve aktualnosti vezane uz 194. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama.


Komentari