Dočekajte ljeto na švedski način u srcu Zagreba: Čekaju vas specijaliteti, radionice za djecu i koncert ABBA real tribute benda

Foto: Press

Švedski praznik Midsommar odnosno početak ljeta, veleposlanstvo Švedske u partnerstvu sa švedskim kompanijama, obilježava u subotu, 11. lipnja od 15.00 do 22.30 sati, u parku Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, Zagreb.

Program koji će voditi Ida Prestar počinje u 15 sati Midsommar piknikom uz švedsku glazbu. Mali Piknik će se pobrinuti za dekoracije i dio dekica, a Mali Plac će osigurati posjetiteljima organske proizvode s obiteljskih gospodarstva.

Foto: Press

Odmah na početku je i tradicionalna švedska pauza FIKA za vrijeme koje će, za prvih pedeset posjetitelja, biti poslužena kava i Midsommar torta od jagoda. U 15.45 sati, posjetitelje će pozdraviti veleposlanica Švedske Diana Helen Madunic.

Od 16 sati slijedi program za djecu koji počinje radionicom izrade vjenčića od cvijeća u suradnji s Dnevna doza biljaka. Od 16.30 sati krećemo s Midsommar igrama i plesom oko stupa s cvijećem u suradnji s IKEA, a u 18 sati počinje radionica reciklaže u suradnji s Laboratorijem zabave. Posljednja aktivnost u dječjem programu je čitanje ulomaka iz novog prijevoda Pippi Duge Čarape od 19 sati.

Foto: Press

Za dvije radionice djeca moraju imati između 7 i 15 godina, a kako je broj mjesta ograničen potrebno se prijaviti na [email protected] do 08. lipnja.

Za sudjelovanje u Midsommar igrama, plesu i čitanju Pipi Duge Čarape nisu potrebne prijave i nema dobnih ograničenja.

Tijekom cijelog događanja u parku će biti postavljena izložba koja prikazuje kratke crtice švedsko – hrvatskog prijateljstva, a kojom se želimo podsjetiti na tri desetljeća diplomatskih odnosa čiju obljetnicu slavimo ove godine. Posjetitelji za vrijeme Midsommara mogu posjetiti i ALU-Perspektivu 2022 – završnu godišnju izložbu studenata likovne umjetnosti na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine.

Večernji program počinje u 20:30 sati koncertom ABBA real tribute band.

“Pridružite nam se u prirodi i s nama proslavite jedan od najvećih švedskih praznika Midsommar”, poručuju organizatori.


Komentari