Bogat zagrebački program: Evo što vas očekuje na Noći kazališta

Predstava "Kamen" u ZKM-u tijekom manifestacije Noći kazalište 2022. godine (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Ljubitelji kazališnih predstava, obavezno moraju 25. studenog posjetiti Narodno sveučilište Dubrava, gdje će se održati manifestacija Noć kazališta, ove godine u svom 15. izdanju.

Program će ove subote krenuti već od 18 sati, a organizatori navode da je riječ o događaju koji “slavi snagu i čaroliju izvedbenih umjetnosti te bogatstvo i različitost kazališne scene”.

U Zagrebačkom kazalištu lutaka premijera predstave ‘Doktor Dolittle’

“Pokrenuta kao jednodnevan događaj 2008. godine, Noć kazališta je u međuvremenu postala nešto puno više i sada se, uz centralno događanje, održava nekoliko dana prije i poslije, u kazalištima diljem zemlje”, podsjetili su organizatori u svom Facebook pozivu na događaj.

Predstava “Peca i vuk” u Dječjem kazalištu Dubrava u sklopu manifestacije “Noć kazališta” 2022. godine (Foto: Lucija Ocko / CROPIX)

Cilj manifestacije je naglasiti važnost kazališne djelatnosti, bilo da je riječ o profesionalnim ili amaterskim izvođačima.


“Noć kazališta je otvorena svim izvedbenim oblicima i formama, potičući kreativne susrete, razmjenu ideja i druženje između umjetnika i publike. U noći proslave, kazališta tako postaju prostori dijaloga, druženja i novih spoznaja, ali i otvaraju sva svoja vrata publici. Noć kazališta je prilika za neponovljivo iskustvo koje vas obogaćuje”, stoji u pozivu na događaj.

Publika u ZKM-u tijekom Noći kazališta 2022. godine
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Sudjeluju i škole

Manifestacija se odvija diljem Hrvatske, a u Zagrebu će program trajati cijeli vikend, 24 i 25. studenog.

Vraća se Q’Art: Zimsko izdanje Ilice za početak adventske atmosfere

Uz već spomenuto Narodno sveučilište Dubrava, u program su uključeni i Gradsko kazalište Trešnja, zagrebački HNK, Kerempuh, KunstTeatar, zagrebačko kazalište mladih i brojni drugi.

Također, u programu sudjeluju i obrazovne institucije kao što su XII. gimnazija, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša pa čak i Dječji vrtić Bukovac.

Detalje o programima, predstavama koje će se odvijati i cijenama ulaza, možete doznati na službenoj stranici Noći kazališta.


Komentari