AIKIDO ZAGREB SLAVI 30 GODINA: Tijekom rujna očekuju vas raznovrsni besplatni sadržaji

Foto: Press

Povodom svog 30. rođendana, Aikido društvo Zagreb poziva sve građane Zagreba i šire okolice da besplatno sudjeluju u sadržajima Kuće aikida u Koturaškoj 1, od 1. do 30. rujna. Svi zainteresirani građani koji se prijave na besplatne aikido treninge tijekom rujna, mogu besplatno sudjelovati u svim ostalim sadržajima japanske kulture u Kući aikida.

To uključuje radionice Inicijative Kuće Japana (kaligrafija i japanski jezik, origami, bonsai, društvena igra Go), izradu sushija i večer japanskog filma, te poklon – knjigu „Sav taj aikido“ Kenjira Yoshigasakija.

Osim sadržaja japanske kulture, dio proslave odvijat će se u prirodi – na Medvednici, u posjeti najdebljoj zagrebačkoj bukvi!

Foto: Press

“Aikidom povećamo kondiciju i mobilnost”

„Veselimo se dolasku građana u što većem broju jer vjerujemo da će kombinacija japanskih vještina koje jačaju tijelo i um donijeti mnoge dobrobiti svima koji su pod svakodnevnim stresom, puno sjede, umorni su i nedostaje im motivacije“, izjavio je Dobroslav Jakovljević, suosnivač Aikido društva Zagreb i Inicijative Kuće Japana, dugogodišnji instruktor aikida i gost-predavač na nekoliko zagrebačkih fakulteta.

 „Treningom aikida povećavamo kondiciju i mobilnost, ali i učimo nositi se s konfliktom na način da minimiziramo štetu i zadržimo smireni um; dok ostale japanske vještine poput bonsaija, origamija, kaligrafije i društvene igre Go, potiču prepuštanje sadašnjem trenutku, gdje se ne brinemo oko budućnosti i ne opterećujemo se prošlim događajima“, poruka je Aikido društva Zagreb svima koji bi htjeli iskusiti dašak Dalekog istoka u samom centru Zagreba.


Broj sudionika ograničen

Građani mogu besplatno vježbati u terminima početne grupe utorkom i četvrtkom 19.30-21h, subotom i nedjeljom 17-19h, a sve ostale dane ujutro prije posla, 7-8h ili poslijepodne nakon posla, 17-18h.

Broj sudionika je ograničen pa molimo sve zainteresirane da se prijave na [email protected] ili na telefon 091 5123 149 (Dobroslav), gdje mogu dobiti više informacija, kao i na web stranici Aikido društva Zagreb, www.aikidozg.com.

O aikidu:

Aikido je vještina nastala u Japanu poslije Drugog svjetskog rata, na osnovama raznih japanskih drevnih vještina, razvijena kao nenasilni odgovor na porast nasilja u svijetu. Vježbanje mogućih odgovora na razne napade uz tehnike disanja povećava našu sposobnost jasnog sagledavanja situacije i zadržavanja smirenosti u trenutku konflikta.

Aikido je trening s velikim utjecajem na svakodnevni život i njegovo vježbanje se proteže puno dalje od običnog vježbanja u dvorani. Zato vježbanje aikida nazivamo načinom života ili – putem.

O Aikido društvu Zagreb:

Osnovano 1992. godine u ratnim godinama sa željom da ideja aikida o nenasilju zaživi i na našim prostorima, danas Aikido društvo Zagreb s jednakim žarom promiče vrijednosti mira, zajedništva i nenasilja prema sebi i drugima. Udruga je je 2013. godine preuredila derutni prostor u sklopu kompleksa Paromlin i nazvala ga Kućom aikida, u kojoj se uz aikido treninge održavaju i razne radionice i druženja koji promiču zdravlje uma i tijela.

O Inicijativi Kuće Japana:

Inicijativa je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje i razmjene znanja više udruga koje se bave japanskom kulturom i vještinama, sa željom da navedeni sadržaj bude što dostupniji javnosti i svima koje zanima daleki Japan.


Komentari