Užas nadomak Glavnog kolodvora: Okupljalište narkomana i leglo štakora

Ivan Ramađa

Na samom Glavnom kolodvoru, pri izlazu iz pothodnika, nalazi se zapušteni “diskontni trg” čija unutrašnjost izaziva užas.

Glavni kolodvor mjesto je izuzetno velike frekvencije ljudi, sve vrvi građanima i turistima, a nadomak autobusnih stajališta godinama stoji ovaj objekt. Zavirili smo u njega i ostali šokirani.

Sam ulaz u ovaj objekt odiše zapuštenošću, nemarom i nepodnošljivim smradom urina koji se širi i izvan njegove unutrašnjosti. Nije tajna da mladi ovdje često sjede i ispijaju alkohol, a nerijetko se tamo dogode i eksplicitne scene.

Otpad, oronuli zidovi i odbačene igle, samo su neki od “rekvizita” pokraj kojih svaki dan prolazi stotine građana, a stanari iz susjednih zgrada prisiljeni su na suživot sa štakorima koje privlače nagomilani otpaci u ovom objektu.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Leglo otpada i fekalija, oronuli zidovi i razbijeni prozori tužna su stvarnost ovog, nekada uspješnog “diskontnog trga” koji je danas prepušten narkomanima, alkoholičarima i ostalim “sumnjivim tipovima”.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Centar promiskuiteta i narkomanije

Kako doznajemo od svakodnevnih prolaznika, nerijetko su viđali i scene prostitucije u ovom derutnom prostoru, a promiskuitetne radnje znaju se odvijati i tijekom dana što im izaziva strah i nelagodu. Prostor strave i užasa najveći strah u kosti tjera tijekom večeri kada postaje prenoćište “likova” koji izazivaju jezu i dobacuju neumjesne komentare slučajnim prolaznicima.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

>>>KUĆA STRAVE I UŽASA U SRCU JARUNA: Derutno okupljalište narkomana u samoj blizini dječjeg vrtića (FOTO)

U samoj blizini Gradske uprave

Zaboravljen u vremenu, ovaj objekt zjapi netaknut godinama, a samo par metara niže nalazi se okretište autobusa i Gradska uprava, što dodatno izaziva nevjericu. Ovaj derutni prostor nije jedini takav prostor u okolici Gradske uprave, tu je i napuštena zgrada Paromlina, ali i napuštena zgrada Zagrebačke banke o čijem se preuređenju priča već godinama.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Kako doznajemo, na ovom se prostoru planirao izgraditi trgovački centar, no ostalo je samo na planovima, a sam “diskontni trg” i njegova okolica već desetljećima čekaju na preuređenje što je sramotno za kompleks koji se nalazi preko puta same koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Nekada diskont-trgovina s mješovitom robom, sada je spala samo na gole oronule zidove koji skrivaju sav užas i očaj ulica europske metropole.

>>>ZAPUŠTENO I DERUTNO: Zagrebačko Voltino sramotna je slika europske metropole! (FOTO)


Komentari