LANI JE BIO NAJLJEPŠI U EUROPI: Hoće li ga ovogodišnji Advent nadmašiti? (FOTO)

Sitana Omer

Kako nadmašiti najbolji Advent?

Pred Turističkom zajednicom Grada Zagreba težak je zadatak. Advent nam kuca na vrata, a organizatori su pred velikim izazovom- moraju nadmašiti najbolji Advent, onaj prošlogodišnji koji se ponosi prestižnim priznanjem.

Nagrađena manifestacija donijela je Zagrebu posebno mjesto među europskim metropolama, ali je i postigla ono što se svakom ljubitelju božićnog blještavila činilo nemogućim- dežurne mrgude učinila je ljubiteljima Adventa te im navukla osmjehe na lice, a dobri duh blagdanskog raspoloženja nastanio se i u njihovim srcima.

Adventsku čaroliju upotpunili ste svojim raspoloženjem.

nova_godina_1842-e1451649461104
Sitana Omer

Uživali su i naši najmlađi, čija sreća je bila ona tajna nit koja je povezala ljepote Adventa u jednu posebnu priču.

advent_1147-e1450434336630

Zagrebački pečat je ono što je tu manifestaciju učinilo našom, prepoznatljivom i zagrebačkom.

muvanje_0396-e1450770417419
Sitana Omer

Iskoristili ste sve čari Ledenog parka na Tomislavcu, bilježeći svaki čaroban trenutak koji ste osjetili…

advent_10481
Sitana Omer

A bilo ih je pregršt. Čarolija kakvu samo Zagreb ima zavladala je vama, vašim emocijama i raspoloženjem.

muvanje_04501-jpg-advent
Sitana Omer

Svaki voljeni kutak grada pružio vam je priliku da osjetite spoj njegovih ljepota s ljepotama najdražeg nam vremena u godini.

advent_1422-e1450866092592
Sitana Omer

Ovaj jedinstveni spoj potaknuo vas je i na ples. A kako drugačije iskazati sreću, nego prepustiti se melodiji trenutka?

advent_1410-e1450866068844
Sitana Omer

Najavljuju još veći spektakl

Sudeći prema najavama organizatora, prihvatili su izazov i za ovu godinu obećavaju još veći spektakl. Najavili su desetak novih lokacija koje će i dijelove grada uljuljkane u zimski san pretvoriti u zabavu za male i velike.

Uz Ledeni park na Tomislavcu, Advent na prekrasnom nam Zrinjevcu, zrno dobrote i veselja na Europskom trgu, kuhano vino na Jelačić placu, neizostavno Fuliranje u Tomićevoj i blagoslov malog Isuseka u živim jaslicama, posjetitelje očekuje još poneko iznenađenje.

Zagrebački balkoni podarit će vam ugodne zvuke naljepših skladbi klasike te vas tako vratiti u ugodne trenutke djetinjstva. Svaki balkon imati će svoju melodiju, a svako dvorište svoju priču. Ljetos ste imali prilike zaviriti u svaki kutak gornjogradskih dvorišta i upoznati se s njima. Advent je pravi trenutak da ih ponovno posjetite i čujete božićne priče koje će ispričati za vas.

To su neke od novosti Adventa na Gornjem grdu koji, osim Dvorišta, još uključuje Advent na Vranicanijevoj livadi, Advent u Galeriji Klovićevi dvori i Advent na Štrosu. Prvi put Advent se širi i preko Save. Tako će Novi Zagreb također živnuti jer će u njemu biti organiziran Novi advent i Ledena bajka Djeda Mraza.

Prema svemu najavljenom, Zagreb se planira vinuti u visine. A upravo visine su ono gdje je plavom gradu i mjesto- prekrasan, jedinstven i naš, u svakom trenutku i u svako vrijeme. Ne sumnjamo da će i ovogodišnji Advent navedene tvrdnje i dokazati.

>>>ŽELITE IMATI SVOJU KUĆICU NA ADVENTU? Ništa od toga ako niste kum ili rođak

>>>I OVE GODINE BRANI TITULU NAJBOLJE EUROPSKE DESTINACIJE: Deset novih sadržaja koji će obogatiti Advent

 


Komentari