JESMO SE ‘NAFRKALI’: S kazetama nije bilo tako lako kao s današnjom tehnologijom (FOTO)

U 21. stoljeću jedna od stvari koje nas iritiraju je trenutak kada nam se slušalice zapetljaju, a mi ih duže pokušavamo “dovesti u red” nego što ih zapravo koristimo.

Tako je nekad bilo i sa video kazetama, a Zagrepčani su se prisjetili onih “sažvakanih” i koliko bi se mučili s namotavanjem, no to im na licu i danas mami osmijeh.

FOTO: Sandra P. / Osamdesete u Zagrebu
FOTO: Sandra P. / Osamdesete u Zagrebu

Neki su ih s guštom bacali kada bi se spetljale.

Prisjetili su se i kazeta iz videoteka s kojima bi se često desilo da ih dobiju nepremotane ili oštećene, a ponekad bi i oni sami bili krivi, no tada bi se pravili šokirani i zbunjeni.

Kada bi dobili nepremotanu kazetu, odrolali bi traku, preokrenuli ju i potom ponovno namotali.

Prvo te uhvati panika jer si starcima potrgao kazetu ili, ne daj Bože, neku iz videoteke, onda se sjetiš da moraš frkat, i nafrkali smo se, kako tih, tako i onih za kaziće.

Sjećam se da mi je bilo i fora pa sam namjerno vrtila one kotačiće i vukla traku van, ali mislim da su sve kazete preživjele“, ispričala nam je naša čitateljica.

Danas se svi s osmijehom u licu i sa sjetom prisjećamo adrenalina i straha “sažvakanih” i magičnim pokušajima da nas ne uhvate.

Čini se kao da video kazete danas pripadaju nekom davnom zaboravljenom životu kojeg se prisjećamo s toplinom oko srca, iako je prošlo oko 15 godina.

No, ako negdje na tavanu ili u podrumu čuvate kutiju punu VHS kazeta, nemojte je još baciti jer ona možete kroz nekoliko godina biti pravi kolekcionarski dragulj, poput gramofonskih ploča!


Komentari