KRALJ I KRALJICA ŠPICE: Ovaj par osvojio je Zagrepčane, pogledajte zašto (FOTO)

Ivan Ramađa

“Obećajem ti da ću biti s tobom u dobru i u zlu, u bolesti i zdravlju. Voljet ću te i poštivati sve dane života moga, ” prisega je koje se oni očito drže dok ih smrt ne rastavi.

Ljubav. Što reći ili napisati, a da netko već nije? Kako objasniti nešto toliko bitno da ne ispadne klišej?

Evo jedan pokušaj toga. Znamo da pokreće svijet, da nema granica i da ju svi želimo i (htjeli to priznati ili ne) tražimo. Opjevana je ta ljubav nebrojeno puta, a ovdje ju vidimo u njezinom najljepšem i najiskrenijem obliku.

Osjećaj zaljubljenosti s početka veze jednostavno je neopisiv, a zatim dolazi ona faza života kad nakon nekoliko proživljenih godina ta zaljubljenost prerasta u suživot. Vatra ljubavi tu polako postaje mali plamičak pritisnut obavezama, borbom za opstanak i brojnim brigama.  Ali ono što je ključno je da plamen i dalje tinja i tako se nižu godine. Postaju dekade.

Prolazite li kroz sve uspone i padove držeći tu drugu osobu za ruku počinjete uviđati koliko se mijenjate, koliko zajedno rastete i unatoč konfliktima i sličnim problemima idete prema zajedničkom cilju.

Neusporediv je onaj prvi poljubac s pettisućitim, ali povezanost, povjerenje i zajednički padovi, svađe, mirenja, tragedije, sreće, uspomene i sve ostalo što ide u paketu suživota –  to je ono što čini pravu istinsku ljubav.

“Tko šiša” hollywoodske filmove kad ovako nešto imamo na našim ulicama. Kada vidim njih dvoje znam da su prošli svašta, život ih nije mazio kao ni brojne druge. Slegnuta ramena pod teretom života nisu se predala, oslonili su naborane ruke i čvrsto ih stisnuli. To je ono što ovo dvoje čini savršenima.

Kada bismo zastali, pogledali dobro u smjeru voljene osobe i shvatili koliko smo mi ljudi savršeni u svojoj nesavršenosti, koliko smo snažni u svojoj ranjivosti i jednostavno pružili ruku i rekli “hodajmo zajedno, sve će se nekako posložiti” ljubavi poput ove postale bi svakodnevan i neizbježan prizor.

Možda je na kraju i ova priča ispala klišej, no vjerujem da bi svijet uz više ljubavi bio jedno puno ljepše i šarenije mjesto.

>>> NAŠ ‘DEČKO’ DANA: Zaljubljeno mitsko biće zagrebačke špice (FOTO)

>>> SLIKA KOJA DOISTA GOVORI TISUĆU RIJEČI: Ova žena je apsolutna kraljica gradske špice (FOTO)

 


Komentari