GRAD SMEĆA: Novi raspored odvoza otpada i dalje stvara probleme (FOTO)

Ivan Ramađa

Grad Zagreb je početkom kolovoza uveo novi način odvoza mješovitog otpada.

U 84% grada broj odvoza se smanjio s tri puta tjedno na samo dva, a u 7% grada otpad odvoze samo jednom. Grad Zagreb pratio je potrebe građana i sukladno tome prilagodio raspored odvoza otpada, tako barem kaže gradonačelnik Bandić.

Građani se ipak ne bi složili s njim. Gotovo svakodnevno u nekoj od kvartovskih grupa na Fejsu osvanu fotografije pretrpanih kontenjera, ali to nije sve. Smeće i otpad nalaze se i oko kontenjera jer u njih više ništa ne stane, a građani su bijesni.

Facebook/ Zakaj volim Špansko
Facebook/ Zakaj volim Špansko

Ovoga puta žale se stanovnici Španskog kojim se širi “50 nijansi smrada”, kako je napisala jedan od članica.

Facebook/ Zakaj volim Špansko
Facebook/ Zakaj volim Špansko

Jedna od članica je komentirala i kako su im računi čak i veći za 10 kuna.

Facebook/ Zakaj volim Špansko
Facebook/ Zakaj volim Špansko

Ovakvo stanje je u cijelom Zagrebu, a većina građana složna je u tome da bi se stari raspored odvoza smeća trebao vratiti, pa makar i pod cijenu viših računa.

Facebook/ Zakaj volim Špansko
Facebook/ Zakaj volim Špansko

“Zato imate telefon nazovete čistoću i pitate da li je tako u Bužanovoj gdje živi Bandić ako ne maknu odmah recite da sutra zovete ured gradonačelnika i još večeras će bit čisto 100% nažalost tako se to radi“, napisao je jedan komentator.

Neki pak misle da je problem u stanarima kojima se ne da razvrstavati otpad ili napraviti nekoliko koraka do sljedećeg, praznog kontenjera.

“Ovo čak i nije problem rjeđeg odvoza, nego stanara kojima je problem bacati u dva koraka bliži smetlarnik. Ako zavirite unutra, tamo su tri čista, otvorena, prazna kontejnera. Žao mi je smetlara s takvim ljudima u ovom gradu”, napisala je jedna članica.

>>> ODVOZ OTPADA: Došli niži računi, a pretrpane kante i kontejneri većini građana zadaju glavobolje

>>> NOVI NAČIN ODVOZA OTPADA ZGROZIO GRAĐANE: ‘Radije ću platiti par kuna više nego se gušiti u smeću’ (FOTO)


Komentari