(FOTO) Zračna luka Zagreb opet na udaru: ‘Badava novi aerodrom, ovo je balkanski jad!’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Od samog početka novi terminal prate problemi.

Prije nekoliko dana pisali smo o gužvama koja vladaju na zagrebačkom aerodromu  Naime, šokantan prizor neviđene gužve podijelio je na svom Facebook profilu poznati novinar Romano Bolković. Kako je istaknuo, stotine putnika čekalo je u redu na kontrolu putovnica.

A da nije riječ o izoliranom slučaju te da na novootvorenom terminalu “Franjo Tuđman” doista vlada potpuna nesređenost i neorganizacija, potvrdila je fotografijom novinarka Mirjana Hrga, koja se na aerodromu zatekla u nedjelju, 7. svibnja.

Mirjana Hrga/Facebook
Mirjana Hrga/Facebook

“Badava novi aerodrom i Francuzi kad je ovo balkanski jad od organizacije!” prokomentirala je Hrga dodavši kako je otvoreno znatno manje kontrola putovnica od makismalnog broja koji ima aerodrom.

Njezine riječi potvrdila je i novinarka i voditeljica Karmela Vukov Colić koja je također iskusila sve čari loše organizacije na zagrebačkom aerodormu.

“Da, i ja sam to prošla. Do 7 ujutro imaju samo jednog policajca za pregled dokumenata, a barem 4 međunarodna leta! Ne razumijem zašto je teško rasporediti još kojeg policajca u to doba?!” zapitala se Vukov Colić.

Podsjetimo, loša organizacija samo je jedan od niza problema koje ima ovaj aerodrom. stručnjaci su također upozoravali kako novi terminal ima 13 stajanki za zrakoplove, dok ih stari ima 22. Nadalje, novi terminal ima 14 izlaza, a stari 18.

Na novome su samo tri izlaza za ukrcaj u autobuse pa zatim u avione, a na Plesu u isto vrijeme ima pet letova sa zrakoplovima tipa dash koji ne pristaju na aviomostove nego se putnici do njih moraju prevoziti autobusima. Usto, parkirne pozicije za avione na novom terminalu su dosta uske, tako da servisna vozila moraju čekati red da dođu do zrakoplova.

>>>(FOTO) Sramotan prizor sa ‘Franje Tuđmana’: ‘Ovakav užas nisam nikad vidio!’

>>>(FOTO) ‘Franjo Tuđman’ nema sreće: Ovakav gaf je previše i za Hrvate


Komentari