(FOTO) Zavirite u novi putnički terminal Međunarodne zračne luke Zagreb

FOTO: Josip Škof

Gradnja terminala započela je u prosincu 2013. godine. Terminal je sada u fazi testiranja, a otvorenje je planirano u ožujku 2017. godine.

Tvrtka MZLZ,d.d. koncesionar je Zračne luke Franjo Tuđman, od 5. prosinca 2013. godine, nakon potpisa 30-godišnjeg koncesijskog ugovora u obliku javno-privatnog partnerstva s Republikom Hrvatskom, za upravljanje nad dotadašnjom Zračnom lukom Zagreb i projektom izgradnje novog putničkog terminala.

Novi terminal proteže se na 65.000 četvornih metara, kapaciteta 5 milijuna putnika u prvoj fazi, a ima i osam avio mostova od kojih su dva za domaći i šest za međunarodni promet.

Koncesijski ugovor, potpisan u obliku javno-privatnog partnerstva, uključuje plan razvoja Zračne luke Franjo Tuđman, prvenstveno kroz izgradnju novog putničkog terminala i pripadajuće infrastrukture. Novi putnički terminal ukupne investicije više od 300 milijuna eura, predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u Hrvatskoj, bit će otvoren u ožujku 2017. godine.

Fokus i ambicija Uprave MZLZ,d.d. je osigurati izvrsnost u iskustvu putovanja i boravka u zračnoj luci, u skladu s najvišim svjetskim standardima, svakom putniku i korisniku usluga.


Komentari