Skuplje parkiranje za glomazna vozila: Odluka je donesena, čeka li i Zagrepčane uskoro taj scenarij

Parkiralište, ilustracija (Foto: Pixabay)

Stanovnici Pariza izglasali su u nedjelju utrostručenje naknada za parkiranje za glomazna vozila poput sportskih terenaca zbog ekoloških i sigurnosnih razloga. Pitanje na referendumu bilo je treba li naknade na javnim parkiralištima utrostručiti za glomazna vozila što znači za sat parkiranja u središtu Pariza 18 eura umjesto sadašnjih 6 eura, te na 12 eura umjesto 4 eura u predgrađima.

Viša naknada primjenjivat će se na modele s motornim pogonom i hibridne modele težine veće od 1,6 tona i električne modele težine dvije tone i više. Oko 1,3 milijuna stanovnika glavnog grada sudjelovalo je u glasovanju pod nazivom “Više ili manje terenaca u Parizu?”

Prema rezultatima glasovanju je pristupilo tek nešto manje od šest posto onih s pravom glasa. Oko 54,5 posto glasovalo je za povećanje cijena parkiranja, oko 45,5 posto bilo je protiv poskupljenja.

Parkirani automobili (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Argument grada u korist viših naknada za terenska vozila je taj da teška vozila povećavaju zagađenje, zauzimaju puno javnog prostora i ugrožavaju sigurnost na cestama. Viša naknada za velika vozila ograničila bi smetnje koje uzrokuju, rekli su iz grada.

Motus media i ZGRADOnačelnik.hr, uz programsko partnerstvo Udruge gradova, organiziraju konferenciju Otpad 360° – jučer smeće, danas problem, sutra sirovina, koja će se održati u četvrtak, 29. veljače 2024. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu International (dvorana Market), Miramarska cesta 24, Zagreb. Konferencija je besplatna za sve sudionike uz obveznu prijavu OVDJE.

Dotrajale gume kao sirovina: Evo što se sve od njih može izraditi

Poruka proizvođačima

“Ovo bi glasovanje trebalo biti poruka proizvođačima automobila. Njihova potraga za profitom, koja se sastoji od namjerne prodaje sve većih, efikasnijih i skupljih vozila, ugrožava ekološku promjenu.”

Glasovanjem u nedjelju stanovnici glavnog grada bi mogli smanjiti opterećenje javnih prostora i podržati novi društveni model, smatraju pariške vlasti. Skuplja naknada primjenjivala bi se na turiste i posjetitelje, no stanovnici, obrtnici i službe za održavanje mogu podnijeti zahtjev za izuzeće. Promjena cijena ne bi obuhvatila privatna parkirališta.

Automobilska udruga kritizirala je gradsko vijeće uoči glasovanja.

Gradska bitka s velikim vozilima započela je novom prometnom politikom koju su prije nekoliko godina donijeli socijalistička gradonačelnica Anne Hidalgo i njezina klimatski osviještena gradska vlada.

Na temelju podataka o registraciji, nove naknade bi se primjenjivale na gotovo 900.000 automobila u pariškoj regiji. Veće naknade za veća vozila također se planiraju u Lyonu, Bordeauxu i Grenobleu.


Komentari