ZNATE LI ZA BOLJU KOMBINACIJU OD JAGODA I ŠLAGA? Donosimo recept za desert kojemu nećete odoljeti

Foto: Sweety&Spicy

Brzo, jednostavno, a istovremeno kreativno jelo – zvuči nemoguće? Kada smo prije nekoliko dana razgovarali s dvojcem s bloga Sweety&Spicy, Željkom i Matijom, ovaj nam je simpatični zagrebački duo pokazao kako je itekako moguće napraviti slasna jela, a istovremeno ne dobiti glavobolju od kompliciranog recepta. Kako bi se i sami uvjerili u isto, u nastavku vam donosimo recept za jednu od njima najdražih slastica koje pripremaju u vruće ljetne dane – bezvremensku roladu s jagodama i šlagom.

Foto: Sweety&Spicy

RECEPT

Sastojci za beze koru:

5 bjelanjaka
250 g kristal šećera
par kapi soka od limuna
za posip listići badema (opcionalno)

Sastojci za kremu:

500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
500 g jagoda

Priprema:

  1. Bjelanjke istucite sa šećerom i par kapi limuna u čvrsti snijeg. Barem 10 minuta dok se sav šećer ne otopi, te smjesa ne postane svilenkasta i čvrsta.
  2. Snijeg od bjelanjaka raspodijelite obavezno na papir za pečenje na koji ste posuli listiće badema, te pecite u kalupu veličine 30×40 cm 30 minuta, prvih 10 minuta na 160 °C a potom sušite na 130 °C.
  3. Gotovu koru, dobro ohladite, te je nemojte rolati odmah vruću kao sto to činimo s ostalim biskvitima za rolade.
  4. Koru filajte tučenim vrhnjem za šlag u kojeg ste dodali dvije vrećice vanilin šećera i sjeckane jagode. Kora je osjetljiva te će možda malo pucati, no nemojte se bojati zarolati ju.


Komentari