Znamo gdje su najbolji ‘hambići’: Ovih 5 mjesta imaju najfinije burgere

FOTO: Submarine Burger

Gotovo svi vole pojesti veliki, sočni hamburger.

Prošetali smo po Zagrebu i ušli u nekoliko burger barova kako bismo pronašli najfinije burgere u gradu. Nedavno je Zagreb doživio pravi “bum” ovakvih restorana, a mi donosimo popis njih pet koji su nas oduševili.

SUBMARINE BURGER

Submarine Burger nalazi se na četiri lokacije u gradu (Frankopanska, Radnička, Bogovićeva i Slavonska), a posebni su jer upotrebljavaju sastojke s lokalnih obiteljskih gospodarstava. U njihovim hambićima nema aditiva, krumpiriće ne smrzavaju, a peciva ne kupuju gotova i industrijska.

Naši favoriti su Original burger, Smokehouse i Country, a uz njih odlično idu krumpirići s čarobnim umakom i karameliziranim lukom. Osim toga, u ponudi su i fini deserti, ako vam za njih ostane mjesta.

FOTO: Submarine Burger
FOTO: Submarine Burger

Mek Per’s

Mek Per’s je jedan od prvih burger barova i kao takav ima svoje vjerne obožavatelje. Smješeten je na Zagrebačkoj cesti 194, a mnogi hvale njihov ugodan, uredan i zanimljiv interijer, za koji često kažu i da je pomalo hipsterski.

Njihov najpoznatiji hamburger je svakako zloburger, a pravi je izazov pojesti ga cijelog!

FOTO: Mek Per's
FOTO: Mek Per’s

Burger Bar

Ovaj mali, ali šarmantan restoran smjestio se tik uz Velesajam, na adresi Avenija Dubrovnik 15. I u Burger Baru se hvale da su im hamburgeri od 100 posto prirodnih sastojaka, a kupe, mahom, dobre recenzije

FOTO: Burger Bar Zagreb
FOTO: Burger Bar Zagreb

Rocket Burger Cafe

U samom centru, na adresi Tkalčićeva 50, smjestio se Rocket Burger Cafe. Njihovi burgeri su svježi, a imaju ponešto za svakog. Ako volite ljuto izaberite “El Fuego”, ako volite duplo uzmite “Bad Boya”,  ako ste, pak, ljubitelji azijskih okusa tu je Teriyaki Go – Go.

FOTO: Rocket Burger Cafe
FOTO: Rocket Burger Cafe

Papa’s American Bar

Šarmantni restoran već godinama vjerno nosi titulu jednog od najboljih mjesta s odličnim hamburgerom koji će oduševiti i najzahtjevnija nepca. Nalazi se na adresi Tuškanac 1, tik uz Kino Tuškanac pa prije ili poslije dobrog filma možete “počastiti” svoje trbuščiće kako to i zaslužujete.

Papas hamburger ili pak onaj regularni – ne možete pogriješiti jer oba su sočna i ukusna.

Ambijent je zbilja zanimljiv i odlično osmišljen; pravi komadić Amerike u srcu Zagreba, pa ako želite dašak Amerike uz dobru klopu – ovo je mjesto za vas.

FOTO: Facebook / Papas
FOTO: Facebook / Papas

Ako vašeg “hambi favorita” nema na ovoj listi, slobodno svoje prijedloge, iskustva i odlična mjesta s još boljim hamburgerom podijelite s nama putem maila [email protected].


Komentari