ŽESTOKA RASPRAVA: Dijelu javnosti gadi se stanje u poznatom restoranu, drugi uvjereni da netko podmeće vlasniku

Facebook/ Mundoaka

Fotografije iz Mundoake podijelile su građane.

U subotu su svjetla dana ugledale fotografije iz poznatog zagrebačkog restorana Mundoaka. Na njima se ne nalazi prekrasan interijer, a ni genijalno aranžirana hrana, na njima je kuhinja u kojoj, čini se, nedostaje higijene.

Telegram
Telegram

Podijeljena javnost

Tko god da je pogledao fotografije reći će da su takvi uvjeti za čuvanje hrane neprihvatljivi i teško je to pobiti. Namirnicama bi se zasta trebalo rukovati s posebnim oprezom, a s obzirom da će završiti na nečijem tanjuru, ništa manje od savršenih uvjeta nije prihvatljivo.

Sramota, jel bila inspekcija? Trebala je biti i zatvoriti restoran dok ne prestanu to raditi i naprave bolju organizaciju u kuhinji”, komentirala je slike gospođa Zrinka.


“A slika sa otvorenom hranom u plastičnoj kutiji, a pokraj nje puna pepeljara čikova fuj, a vidi se da je hrana bila na stolu rezana tragovi na stolu, seljačine puše i pripremaju hranu gostima. Odvratno da ne može bit odvratnije! Mogu samo mislit šta sam pojel u svojem jelu, gamad.”, bio je oštar Robert.

Mnogi drugi zaključili su da ovdje inspekcija ne radi svoj posao, ali i da je za stanje kriv sam gazda, a ne kuhari. Ipak, bilo je i onih koji su stali na stranu poznatog zagrebačkog restorana, i svi su oni, mahom, uvjereni da vlasniku netko podmeće kako bi mu se uništila reputacija.

Telegram
Telegram

Nešto im je sumnjivo

Mnogima je teško povjerovati da jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana ovako postupa s namirnicama, a čudno im je i da su ovakve fotografije uopće pronašle put do javnosti. 

“Uvijek ima ljubomorne stoke koja uživa zabiti nekom nož u leđa samo zato jer ima priliku”, napisao je Josip.

“Ovo će vjerojatno uništiti posao vlasnicima, a osoblje će na burzu. Zbog čega? Jer jedan lonac nije bio prekriven? Jer je radnica pretakala juhu?”, piše Amos.

“Sram vas moze biti,taj restoran je jedan od najboljih u Zagrebu ali nekome ocigledno smetaju”, napisala je Mirela, a s profila pod imenom “Bogata Zemlja” stigao joj je odgovor:

“Bivši chef Mundoake, nakon što se razišao sa vlasnicima, čini sve ne bi li upropastio Mundoaku. Otvorio je lokal u Jurušićevoj 2a, dakle u neposrednoj blizini, dan prije nego što su se fotografije pojavile. A očito je da ih je snimio netko tko je znao, a znao je jer je tu radio. Teško je shvatiti da netko može tako nisko pasti”.

Telegram
Telegram

Ipak, te informacije treba uzeti s oprezom jer tko god da stoji iz profila “Bogata Zemlja”, a ni u kakvom je odnosu vlasnik profila s bivšim chefom Mundoake koji, na kraju krajeva, uopće ne mora imati veze s ovim fotografijama. 

Restoranski biznis pun je konkurencije, i zapravo vrlo brzo morate naučili “plivati s morskim psima” jer ako to ne učinite, pojest će vas. Ono što je nama ipak zapelo za oko jest tajming, odnosno vrijeme kada su fotografije objavljene.

Naime, 2.veljače Mundoaka street food dospio je na Michelinovu listu preporuka i to je bilo prvi puta da je neki hrvatski restoran ušao u prestižni vodič. Samo dva dana nakon toga objavljen je tekst sa spornim fotografijama. U najmanju ruku sumnjivo.

Komentari