Želje se ispunjavaju: Burger King donosi nove omiljene vege alternative burgeru s mesom

Zamijeni bilo koji Burger Kingov burger za Plant-based! Sada možete zamijeniti goveđu pljeskavicu u gotovo bilo kojem BK hamburgeru biljnom, a oduševit će vas i vege verzija Long Chicken sendviča na bazi soje.

Burger s mesnom ili biljnom pljeskavicom? Odaberite kako vas volja jer od sada gotovo svi burgeri dostupni su i u Plant-based verziji, s pljeskavicom biljnog podrijetla kao zamjenom za goveđi burger.

Alternativa goveđem burgeru na bazi soje predstavljena je prvi put u sjajnom Rebel Whopperu, prvom proizvodu lanca Burger King® čija je posebnost što umjesto mesa koristi pljeskavicu biljnog podrijetla, a pritom zadržava poznati Whopper® okus. Pljeskavice pečene na otvorenom plamenu imaju svu finoću okusa koja će zavarati i vrsne gurmane, a u Whopperu sada možetu uživati i uz vegansku majonezu bez jaja – punog okusa, bez odricanja.

Pored pljeskavica biljnog podrijetla koje sada mogu u gotovo svaki Burger King sendvič, ljubitelji veganske prehrane veselit će se i Long Chicken sendviču s biljnom alternativom piletini – Vegan Royal sendviču. Vrhunac je nova pljeskavica na biljnoj bazi s okusom piletine, panirana i ekstra hrskava. 0% piletina, 100% okus!

Vegan Royal izgleda baš kao klasični Long Chicken® i jednako je dobrog okusa: pljeskavica u vege verziji ima okus po piletini, ali nije. Naime, bazira se na soji i pšenici te, kao i svi proizvodi, ne sadrži nikakve aditive, konzervanse ili pojačivače okusa. Vegan Royal poslužuje se u pšeničnom pecivu posutom sezamom, premazanom veganskom majonezom koja ne sadrži jaja i hrskavom svježe rezanom iceberg salatom.

Vege alternativu goveđoj pljeskavici moći će probati i klinci jer u ponudu stiže i mala biljna pljeskavica za burgere i u junior formatu, King Jr obrok za najmlađe.

 

Burger King se za izradu nove bezmesne pljeskavice oslanja na okus i kvalitetu The Vegetarian ButcheraTM, tvrtke proizvođača s kojim surađuje na razvoju i proizvodnji asortimana biljnog porijekla koji predstavljaju okusom neprepoznatljivu alternativu mesu.

Ove sjajne veganske proizvode Burger King Hrvatska će, po uzoru na druga tržišta, licencirati kod renomirane organizacije ProVeg V-Label certifikatom. V-Label je međunarodno zaštićeni zaštitni znak za označavanje vegetarijanske i veganske hrane i služi kao važna pomoć pri donošenju odluka krajnjim potrošačima.

Sve više i više ljudi želi dati doprinos održivosti i stoga smanjuju potrošnju mesa, hraneći se fleksitarijanskom, vegetarijanskom ili veganskom prehranom. Razvojem asortimana biljnog podrijetla Burger King želi dati doprinos edukaciji o mesnim alternativama, ali i nadahnuti ljubitelje mesa okusom biljnih proizvoda te podržati ljude koji žele biti svjesniji o konzumaciji mesa.

Ponuda je dostupna u svim Burger King restoranima i putem Wolta!

Komentari