Zagrepčanka se pohvalila tavom starom 50 godina, a krije tajnu koja se mnogima neće svidjeti

Sanja Strnad/STAROZAGREBAČKI RECEPTI

Zagrepčani su na jako zanimljiv način otkrili tajnu savršenih palačinki.

U popularnoj Facebook grupi “Starozagrebački recepti” pokrenula se ozbiljna rasprava. Sanja je zakotrljala cijelu stvar objavom fotografije tave za palačinke stare čak 50 godina.

“Koristi li tko ovo ?Najbolje palačinke iz tave stare oko 50 godina”, napisala je Sanja u spomenutoj kulinarskoj grupi, a mnogi su se članovi pohvalili kako posjeduju čak i starije primjerke. Međutim, dodali su i kako se ta tava uopće ne pere.

“Ona se ne pere ako niste znali, samo se obriše”, objasnila je Sanja na čuđenje pojedinaca, ali većina se složila s njom. Dodala je i kako ta tava služi isključivo za palačinke i ništa drugo.

Sanja Strnad/STAROZAGREBAČKI RECEPTI
Sanja Strnad/STAROZAGREBAČKI RECEPTI

Objava je potaknula i nostalgiju.

“Imam takvu tavicu još od bake. Nema tog teflona na kojem mogu bolje palačinke ispeći. I nema tih novaca za koje bi ju dala”, napisala je Vladimira, dok se Vesna pohvalila kako je njzina još od bake i stara čak 120 godina.

Mnogi su u humorističnom tonu prokomentirali i činjenicu kako prva palačinka nikada ne uspije.  Oni koji su imali takvu tavicu i bacili ju kažu kako su brzo požalili.

Prenošenje nakita i vrijednih predmeta obiteljska je tradicija i običaj diljem naše zemlje, od recepata do tava i sličnih predmeta uistinu je divno vidjeti kako se brižno čuvaju te još uvijek odlično služe svrsi.

Bude nam neko donesel palačinke iz ovakve tave na degustaciju? 🙂

>>>Smjesa za palačinke bez PRLJAVOG POSUĐA

>>>OSLASTITE BRK: Smjesa za palačinke s bananom

Komentari

Komentari

loading...