Zagrepčanka Ana svoje recepte dijeli sa 37 tisuća pratitelja na Instagramu! ‘Prijatelji uvijek mogu očekivati tortu za rođendan’

Foto: Ana Balenović

Ana Balenović 36-godišnja je Zagrepčanka koju svoju strast prema kuhanju dijeli sa svojih skoro 38 tisuća pratitelja na Instagramu. Profil joj je jednostavnog naziva Anino mjesto sreće. Mi smo popričali s njom i otkrili otkud ljubav prema kuhanju i zašto baš taj naziv Instagram profila.

Ana je majka trojice sinova i zaljubljenica je u slatko.

“Anino mjesto sreće” zato što to predstavlja moju kuhinju, mjesto u kojem uživam pripravljajući jela i slastice, mjesto u kojem se osjećam sretno. Isprva je bilo se Instagram profil zvao “mjesto sreće” no htjela sam to personalizirati”, rekla nam je Ana.

Otkako zna za sebe priprema slastice. Kako kaže, kuha i priprema jela od svoje dvadesete godine. Kulinarske vještine naučila je od svoje majke.

Objasnila nam je i zašto je počela s objavljivanjem recepata na Instaramu i što misli o tako velikoj brojci od više od 37 tisuća pratitelja.

“Nisam od onih kojih skrivaju svoje dobre recepte, već ih volim podijeliti s ljudima i prijateljima. Ipak sam sve recepte i ja naslijedila i dobila pa tako ih želim i podijeliti s drugima. Instagram sam prepoznala kao dobru platformu za to. Međutim, nisam mogla ni sanjati da ću doprijeti do tolilkog broja ljudi”, objasnila nam je ova simpatična Zagrepčanka.

Foto: Ana Balenović

Komentari na to što radi su iznimno pozitivni, kaže nam Ana.

“Na Instagramu ima zaista divnih ljudi koji me obasipaju pozdravima, porukama podrške, zahvale, što me fascinira i uveseljava. Žene vole jednostavne i tradicionalne recepte pa je i velik interes za takve, njih ćete najčešće pronaći na mom profilu. Uz pretežito pozitivne komentare, nađe se i dosta pitanja na koja se trudim svima odgovoriti”, govori nam.

Najviše voli peći štrudlu s jabukama, a otkrila nam je i što joj ipak nije drago raditi u kuhinji.

Foto: Ana Balenović

“Ne postoji jelo koje ne volim pripremati, ali zato mi je mrsko guliti krumpir i jabuke, pa jabuke za štrudlu često gule ukućani”, priznala nam je.

Neke slastice znala je pripremati i po nekoliko dana.

“Tortu za prvi rođendan svog najmlađeg sina sam radila od srijede do subote. To je ujedno najduže pripremanje neke slastice. Svi moji prijatelji mogu se nadati torti kao poklonu jer ih obožavam pripremati i vrlo često ih radim”, rekla nam je Zagrepčanka.

Najdraži recept su joj kiflice koji je ujedno i najpoznatiji na njenom Instagram profilu.


Komentari