Gdje Zagrepčani piju kavu? Ovo su omiljeni zagrebački kafići

FOTO: Ivan Klindić

Sugrađani su nam otkrili koji birc oni biraju kada je u pitanju višesatna kava.

Zagrebački kafići uvijek su puni, a Zagrepčani i Zagrepčanke poznati su po uživanju u kulturi ispijanja dobre kave uz čašicu razgovora. No, nije bitna samo kava, bitan je i ambijent, mjesto na kojem se osjhećaš kao da si doma.

Upravo ta domaća atmosfera, običan kafić čini omiljenim mjestom za ispijanje kave. Tako su nam sugrađani otkrili koji birc oni biraju kada je u pitanju višesatna kava.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Vespa (Ilica 8)

Zavirite u skriveno dvorište malog kafića s velikom dušom.


“Vespu je teško otkriti pa je zadržala pravi štih zagrebačkih ulica. Tamo se svi među znaju, nema kuruze nego samo pravi rock. U Vespi se osjećaš kao doma, a kaj je najbitnije – Zagreb se mijenja, no Vespa ostaje ista i stalno podsjeća na sve ono što nas veže za zagrebačke ulice; ljudi, mjuza i birtija u kojoj pivu nikad neće biti skupo!” kazala nam je Nikol.

milčec

K&K Milčec (Jurišićeva 5)

Šarmantan kafić koji nastavlja pričati priče koje nam književnik i zagrebački fakin Zvonimir Milčec nije stigao ispričati. Oduševit će vas toplom atmosferom malog prostora

“Godinama već prijateljica i ja svraćamo u, i na Knjigu i Kavu, naše malo skrovište. Osim najbolje kave i ambijenta, ugodno osoblje je ono što upotpunjuje čitavu atmosferu i tjera te da se uvijek vraćaš po još koji trenutak za pamćenje. Neka uvijek ostane kutak u kojem se osjeća i živi dobri duh Zagreba”, kazala je Monika u recenziji.

 

retro

Retro Caffe (Savska cesta 180)

Dražestan i šarmantan kafić koji će vam odmah zapeti za oko! Odiše starinskim štihom koji će vas svojom toplinom vratiti u neka davna vremena.

“Maleno, simpatično i retro mjesto uz dobru glazbu i intimnu atmosferu”, kazala nam je Tihana.

 

kvazar-1024x722

Kvazar (Opatovina 37)

Najljepše zagrebačke priče iz djetinjstva brojnih građana kriju se upravo iza ovih vrata.

“Tamo je nekada bio Old City Pub u kojem smo ostavili najbolje godine odrastanja. Tamo smo cugali prije odlaska na Opatovinu, a okarakterizirala ga je spika koju bi netko sa strane teško shvatio. Ipak, Pub se zatvorio i otvorio se Kvazar; vlasnik kuži našu nostalgiju – odlazi se na isto mjesto drugačijeg imena”, ispričala nam je Branimira.

TripAdvisor
TripAdvisor

Bacchus jazz bar (Trg kralja Tomislava 16)

Osim odlične atmosfere i ugodnog okruženja, ovdje možete uživati u koncertima koji donose očaravajuće zvukove jazz glazbe! Uz to će vas šarmirati toplina pomno uređenog kafića.

 

FOTO: Rakhia bar / Facebook

Rakhia bar

U Tkalčićevoj 45 nalazi se neobičan Rakhia bar. Možete sjediti uz prozor, na kauču, sakriti se u jedan posebni mali kutak.

Šarmantno uređen, pun topline i svaki zid priča svoju priču. Rakhia bar vam ostavlja dojam kao da ste kod kuće te sigurno ima dušu.

 

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Kak se šika! (Ilica 93)

U skrivenom kutku zagrebačke Ilice sredinom ove godine otvoren je šarmantni salon Kak se šika!, galerija i kafić u jednom. Salon je već samom početku izmamio znatiželjne poglede prolaznika, a ubrzo je postao i omiljeno odredište građana željnih nečeg novog i drugačijeg. Ugodan ambijent, šarene boje, klavir u kafiću, impresivne slike na fotografijama… sve to nosi svoju priču

>>> (FOTO) Šarmantni zagrebački kafić s dušom u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled

Komentari

loading...